Bravčové rebierka
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
60 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Opláchnuté rebrá vložíme do hrnca s vodou, pridáme bobkový list, zrnká čierneho a nového korenia. Jemne osolíme a pridáme vínny ocot. Varíme na strednom plameni približne hodinu (mäso musí byť mäkké).
- Marináda: Vymiešame strúčiky cesnaku a zmiešame všetky suroviny na marinádu.
- Uvarené rebrá necháme chvíľočku vychladnúť a zo všetkých strán ich potrieme pripravenou marinádou.
- Rebrá vložíme do pekáča a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 20 minút. Pri pečení ich ešte niekoľkokrát môžeme potrieť marinádou. V prípade pekného počasia dopečieme na grile.
|