Bravčové rebierka

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Opláchnuté rebrá vložíme do hrnca s vodou, pridáme bobkový list, zrnká čierneho a nového korenia. Jemne osolíme a pridáme vínny ocot. Varíme na strednom plameni približne hodinu (mäso musí byť mäkké).
  2. Marináda: Vymiešame strúčiky cesnaku a zmiešame všetky suroviny na marinádu.
  3. Uvarené rebrá necháme chvíľočku vychladnúť a zo všetkých strán ich potrieme pripravenou marinádou.
  4. Rebrá vložíme do pekáča a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 20 minút. Pri pečení ich ešte niekoľkokrát môžeme potrieť marinádou. V prípade pekného počasia dopečieme na grile.