Bravčové rebierka na červenom víne (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na dnešný obed som pripravila rebierka na červenom víne..jednoduché a veľmi chutné..ako prílohu som ponúkla varené zemiaky s petržlenovou vňaťkou..oblohou boli zavárané plnené papriky..

4
porcie
20 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Rebierka som vybrala z mrazničky poriadne umyla..
  2. posekala na menšie kúsky..
  3. na rajnicu som dala roztopiť bravčovú masť, pridala som pokrájanú cibuľu a keď bola opečená do zlata, pridala som pokrájané rebierka..
  4. nechala som ich dusiť, pokiaľ sa všetka voda neodparila.. na rajnici zostala iba masť..
  5. osolila, okorenila, pridala rascu, červenú papriku a všetko premiešala..
  6. podliala som troškou červeného vína...vínom som postupne podlievala podľa potreby počas dusenia..
  7. rebierka sa dusili 80min. pomaly, prikryyté pokrievkou...napokon som dochutila a odstavila zo sporáka...pokiaľ sa dusili, uvarila som si zemiaky pokrájané na mesiačiky...
  8. všetko som uložila na taniere, ozdobila a podávala so zaváranými paprikami plnenými cukinovou čalamádou...prajem dobrú chuť..