Bravčové prikryté kelom
Autor receptu: zitar
Ak si spomínate, pridala som sem recept "Moje akože pečené mäso". Tak toto mäsko som včera robila na takýto spôsob:
Postup
- Bravčové mäso z pliecka prešpikujeme slaninou,zo všetkých strán posolíme, okoreníme a potrieme červenou mletou paprikou.
Vložíme do misy z varného ( janského) skla.
Povrch posypene nadrobno nakrájaným cesnakom ( asi 3 struky) a majoránkou.
Mäsko dusíme na sporáku asi 1 hodinu.
- Medzitým si nakrájame na rezance kel a týmto zasypeme celé mäso, osolíme a pridáme
ďalší struk cesnaku, trochu soli a majoránky.
Prikryté dusíme ešte asi pol hodinku.
- Mäso vyberieme, nakrájame na úhľadné plátky.
Šťavu zahustíme múkou rozmiešanou v troche vody.
Podávame s čímkoľvek: zemiaky, ryža, chlieb, ako komu chutí