Bravčové prikryté kelom

Autor receptu: zitar

Ak si spomínate, pridala som sem recept "Moje akože pečené mäso". Tak toto mäsko som včera robila na takýto spôsob:

Postup

  1. Bravčové mäso z pliecka prešpikujeme slaninou,zo všetkých strán posolíme, okoreníme a potrieme červenou mletou paprikou. Vložíme do misy z varného ( janského) skla. Povrch posypene nadrobno nakrájaným cesnakom ( asi 3 struky) a majoránkou. Mäsko dusíme na sporáku asi 1 hodinu.
  2. Medzitým si nakrájame na rezance kel a týmto zasypeme celé mäso, osolíme a pridáme ďalší struk cesnaku, trochu soli a majoránky. Prikryté dusíme ešte asi pol hodinku.
  3. Mäso vyberieme, nakrájame na úhľadné plátky. Šťavu zahustíme múkou rozmiešanou v troche vody. Podávame s čímkoľvek: zemiaky, ryža, chlieb, ako komu chutí