Bravčové pečené mleté mäso v čepcovej sieťke fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 12. februára 2012

Tento recept nerobím často.Zo zábíjačky si odložím tukovú blanu/čepcovú sieťku/ a buď v nej pečiem panenku, zbytky jaternicovej kaše, ktorá sa nenaplnila do Zobraziť celý popisTento recept nerobím často.Zo zábíjačky si odložím tukovú blanu/čepcovú sieťku/ a buď v nej pečiem panenku, zbytky jaternicovej kaše, ktorá sa nenaplnila do črievka, alebo pečiem v nej mleté mäso, ktoré je veľmi chutné a šťavnaté..

200 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
1 ks
2 ks
štipka
štipka
 podľa chuti
1 ks




Postup

  1. 1

    Pripravila som bravčové pliecko, umyla a pokrájala na kocky, aby som ho mohla pomleť.Zomleté mäso som osolila,okorenila, pridala mletú rascu , pokrájanú cibuľu na kocky, vajce .Pošas mletia som pridala 2 strúčky cesnaku.

    Bravčové pečené mleté mäso v čepcovej sieťke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetky suroviny som spolu zmiešala.

    Bravčové pečené mleté mäso v čepcovej sieťke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pripravila som si tukovú blanu som si rozprestrela na pekáč.

    Bravčové pečené mleté mäso v čepcovej sieťke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do tukovej blany som zabalila pomleté mäso tak, aby nikde nechýbala blana..

    Bravčové pečené mleté mäso v čepcovej sieťke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zabalené mäso som preložila do zapekacej misy.Trúbu som rozohriala na 200 st. a mleté mäso som dala piecť na 45 minút..

    Bravčové pečené mleté mäso v čepcovej sieťke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a takto to vyzerá upečené...výborné a príjemne chrumkavé. Očistila som 4 veľké zemiaky, pokrájala na mesiačky a uvarila v osolenej vode..Pečené mleté mäsko som podávala s varenými zemiakmi a sterilizovanou červenou kapustou zmiešanou s cviklou..dobrú chuť...

    Bravčové pečené mleté mäso v čepcovej sieťke (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

rajo1
..super receptík , my sme to doma volali ,,, nevestin závoj,,,a dávali sme do toho pečienku prešpikovanú cesnakom a dali sme to zapiecť , bola to super papanica , ale teraz neviem kde by som to zohnala :)
izabella929
@rajo.. ďakujem pekne za komentárik.-)myslím si, že sa to v obchode nedá kúpiť...ja si odložím do mrazničky a niekoľko chutných obedov z nej urobím...
rajo1
dakujem , myslím aj ja, že sa to nedá kúpiť v obchode , ale iba pri zabíjačke ,,,škoda ,,:)
bejgi
to je kása @Izabella929 , z tukovej blany som ešte nerobila nič, dá sa aj iné naplniť a potom sa môže zjesť po upečení? To je z čoho? Črievko asi nie ;-)
danculka
Predstav si,že si túto sieť nosím z ČR,tam to predávajú v mäsne,tu som to nevidela,tiež to používam na toto ,super pripomenutie...,díky,,.
rajo1
,,,díky za info. aspoň viem , že sa to dá kúpiť :)
izabella929
@bejgi..to je tuková blana, ktorá sa pri pečení roztopí a zostane povrch rolády mramorový...a chrumkavý.-))nie je to črievko...je to taká tuková sieť.môžeš čokoľvek zabaliť do toho a upiecť...sviečkovú, pečienku, klobásovú zmes aj jaternicovú zmes...
klaura
u nás sme to volali šlajer ... prasa na tom má prichytené tenké črevo ... myslím ... a balili sme do toho klobáskové mäso ... upiekli do chrumkava .... boooožinku ... to bolo dobrééé :)
merylas
Tukovou blánu ve své kuchyni taky používám, po upečení přidá velmi dobrou chuť.Doporučuju vyzkoušet. U nás ji seženu v menším řeznictví docela běžně, někdy ji mají zmraženou v takových malých kuličkách.Ve větších marketech jsem ji ještě neviděla.
sneica
pecieme v tom roladu plnenu mletym masom a to po kazdej zabijacke...vyborneee...uzasne foto v bode 6...mnam
izabella929
@bejgi , len to riadne poprekladaj 3x a nechaj 20 min podkysnúť a musí sa vydariť...ja som ich piekla v sobotu a vydarili sa...boli veľmi chutné.-)
evanaaa
Tá sieť tomu dá iste aj inú príchuť, ja som videla v tom piecť tuším mäso, ( v TV robila v relácii o varení Rosemary, kráľovská kuchárka) . Dobre sa ti ti vydarilo, peke prepečené, chutné.
Mimochodom, je to bránica, blana, ktorá delí črevá od ostatných orgánov.
izabella929
@evanaaa ano máš pravdu je to veľmi chutné v tek sieťke..ano je to tuková blana, alebo bránica...)ďakujem pekne za komentárik.-)
chapona
pred Vianocami ju predávali v Kauflande v tej časti, kde sa predávajú aj črevá
matata1
u nás sa do tejto sieťky na zabíjačke plnila bravčová panenka naplnená klobáskovou zmesou. Bola to pochúťka.
ivkamatko
Ja som s manželom a deťmi chodievala často do Popradu a tam v jednej takej rodinnej reštaurácií alebo to boli skôr také lahôdky kupovala tzv. mäso v čipke. Bolo to vynikajúce, mali sme to na večeru a ešte aj na druhý deň na obed. Vyzeralo to ako to tvoje, zrejme to aj bolo to isté




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia