Bravčové na šťave s Chaotian chilli fotorecept

thechillidoctor - bez fotkythechillidoctor, 24. novembra 2016

Opäť som sa rozhodla vynoviť recept, ktorý pozná každý. Bravčové na šťave je klasika, ktorú varili cez víkend naše staré mamy. Pridaním granúl Chaotian chilli však získa jedlo exotickú chuť.

6
porcií
20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme všetky suroviny, ušetrí nám to neskôr čas. Hlavne ak nás niekto alebo niečo vyruší. Nemusíme sa báť, že sa nám niečo pripáli kým pripravíme chýbajúcu surovinu, alebo že niečo zabudneme.

    Bravčové na šťave s Chaotian chilli (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Postup receptu je klasicky. Bravčové mäso narežeme na plátky a naklepeme. Z každej strany plátky posolíme a posypeme mletým korením. Z jednej strany poriadne potrieme horčicou. Nakoniec dáme plátky piecť horčicovou stranou nahor do horúceho oleja.

    Bravčové na šťave s Chaotian chilli (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom mäso otočíme a opečieme aj z druhej strany, a takto si opečieme všetky plátky. Opečené plátky vyberieme z oleja a dáme ich zvlášť na tanier. Do horúceho výpeku pridáme najemno nakrájanú cibuľu a poriadne ju restujeme. Ale dávame pozor, aby sa nám nepripiekla. Po krátkej chvíli, keď sa už cibuľa z každej strany obalila výpekom prisypeme granule Chaotian chilli. Ja som dala tak za polievkovú lyžicu, ale každý si pridá podľa toho ako štipľavé to jedlo chce. Ak by sa Vám zdalo, že je tam málo výpeku, prilejte asi deci vody, aby sa mala cibuľa v čom restovať. Občas premiešajte, a restujte kým cibuľa nezmäkne.

    Bravčové na šťave s Chaotian chilli (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď bola cibuľa mäkka ja som ju ručným mixerom rozmixovala najemno, keďže mám radšej, keď je omáčka hladká. Ale ak ste nakrájali cibuľu na jemnejšie ako ja, a pekne sa Vám rozvarila, tak nemusíte. Do tohto cibuľového základu primiešajte ešte jednu lyžicu horčice (ak sa Vám zdá chuťovo fajn netreba), a vložte späť opečené plátky mäsa. Podlejte trochou vody a duste do mäkka. Občas premiešajte a skontrolujte či netreba ešte trocha vody priliať, aby sa to nepripieklo.

    Bravčové na šťave s Chaotian chilli (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď je mäso mäkké pridáme malú lyžicu masla na zjemnenie omáčky.

    Bravčové na šťave s Chaotian chilli (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A úžasné mäso s chilli je hotové. Ako prílohu odporúčam ryžu, alebo tarhoňu, ale môžete podávať kľudne aj so zemiakmi a samozrejme s uhorkami. Prajem štipľavú dobrú chuť ;)

    Bravčové na šťave s Chaotian chilli (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Dá sa:) Chýba mi ale červená mletá paprika, ja ju totiž musím dávať skoro všade, a najmä do mäsových štiav. Tá horčica je myslím len taký bonus, akože bravčové na horčici, všade sa nedáva, ale môže sa.
5* sikovne napisane, keby tu bolo pouzijem cinsky cesnek a cinske chilli tak by tu narodovci skakali o zivot, ale pouzijem chaotianske chilli ? - Wau. Inac nemam nic proti receptu aj ked horcicu nepouzivam. Cheers

Pridaj komentár k receptu: