Bravčové na šampiňónoch fotorecept

koitina - fotkakoitina, 17. marca 2013
Bravčové na šampiňónoch (fotorecept)
Foto: koitina
4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g ( alebo krkovička)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu si nadrobno narežeme, šampiňóny umyjeme a narežeme na hrubšie kúsky. Mäso si narežeme na cca 1cm hrubé kúsky, osolíme ich, okoreníme. S tĺčikom na mäso ich jemne naklepeme a napokon oprášime hladkou múkou. Na rozpálenom oleji z oboch strán opečieme kúsky mäsa a vyberieme ho bokom.

    Bravčové na šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji opražíme cibuľku nadrobno narezanú.

    Bravčové na šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme pripravené šampiňóny a chvíľku opražíme.

    Bravčové na šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď je to opražené pridáme do tlakového hrnca mäso.

    Bravčové na šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mäso zalejeme vodou, v ktorej sme rozmiešali bujón. Vody dáme toľko, aby bolo mäso ňou pokryté. Hrniec zatvoríme a dusíme cca 30 minút.

    Bravčové na šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ďalej si uvaríme zemiaky v osolenej vode, do ktorej dáme aj 5 celých strúčikov cesnaku. Prípadne cesnak môžete len nakrájať na kolieska. Po uvarení dá cesnak dobrú chuť so zemiakmi. Keď sú zemiaky uvarené, zlejeme ich a dáme do nich maslo, soľ a zľahka premiešame.

  7. 7

    Keď uplynie 30 minút tlakový hrniec vypneme a odtlakujeme. Potom vyberieme jemne mäso a šťavu zahustíme solamylom rozpustenom v studenej vode a necháme prevrieť. A napokon servírujeme.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha