Foto: koitina
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu si nadrobno narežeme, šampiňóny umyjeme a narežeme na hrubšie kúsky. Mäso si narežeme na cca 1cm hrubé kúsky, osolíme ich, okoreníme. S tĺčikom na mäso ich jemne naklepeme a napokon oprášime hladkou múkou. Na rozpálenom oleji z oboch strán opečieme kúsky mäsa a vyberieme ho bokom.
-
2
Na oleji opražíme cibuľku nadrobno narezanú.
-
3
Pridáme pripravené šampiňóny a chvíľku opražíme.
-
4
Keď je to opražené pridáme do tlakového hrnca mäso.
-
5
Mäso zalejeme vodou, v ktorej sme rozmiešali bujón. Vody dáme toľko, aby bolo mäso ňou pokryté. Hrniec zatvoríme a dusíme cca 30 minút.
-
6
Ďalej si uvaríme zemiaky v osolenej vode, do ktorej dáme aj 5 celých strúčikov cesnaku. Prípadne cesnak môžete len nakrájať na kolieska. Po uvarení dá cesnak dobrú chuť so zemiakmi. Keď sú zemiaky uvarené, zlejeme ich a dáme do nich maslo, soľ a zľahka premiešame.
- 7
Keď uplynie 30 minút tlakový hrniec vypneme a odtlakujeme. Potom vyberieme jemne mäso a šťavu zahustíme solamylom rozpustenom v studenej vode a necháme prevrieť. A napokon servírujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 7
Diskusia k receptu