Bravčové na šampiňónoch (fotorecept)

Autor receptu: koitina

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu si nadrobno narežeme, šampiňóny umyjeme a narežeme na hrubšie kúsky. Mäso si narežeme na cca 1cm hrubé kúsky, osolíme ich, okoreníme. S tĺčikom na mäso ich jemne naklepeme a napokon oprášime hladkou múkou. Na rozpálenom oleji z oboch strán opečieme kúsky mäsa a vyberieme ho bokom.
  2. Na oleji opražíme cibuľku nadrobno narezanú.
  3. Pridáme pripravené šampiňóny a chvíľku opražíme.
  4. Keď je to opražené pridáme do tlakového hrnca mäso.
  5. Mäso zalejeme vodou, v ktorej sme rozmiešali bujón. Vody dáme toľko, aby bolo mäso ňou pokryté. Hrniec zatvoríme a dusíme cca 30 minút.
  6. Ďalej si uvaríme zemiaky v osolenej vode, do ktorej dáme aj 5 celých strúčikov cesnaku. Prípadne cesnak môžete len nakrájať na kolieska. Po uvarení dá cesnak dobrú chuť so zemiakmi. Keď sú zemiaky uvarené, zlejeme ich a dáme do nich maslo, soľ a zľahka premiešame.
  7. Keď uplynie 30 minút tlakový hrniec vypneme a odtlakujeme. Potom vyberieme jemne mäso a šťavu zahustíme solamylom rozpustenom v studenej vode a necháme prevrieť. A napokon servírujeme.