Bravčové na čiernom pive fotorecept

margaretka28 - fotkamargaretka28, 17. júna 2012

Tento recept som odpozerala v relácií Bez servítky,mal by sa robiť z krkovičky,alebo bôčika,ale ja som robila zo stehna a bolo to dobré aj Zobraziť celý popisTento recept som odpozerala v relácií Bez servítky,mal by sa robiť z krkovičky,alebo bôčika,ale ja som robila zo stehna a bolo to dobré aj tak.

Suroviny

1500 g
2 ks
2 hlavičky
3 PL
1 KL
500 ml




Postup

  1. 1

    Mäso pokrájať na plátky,z kečupu,medu,soli a korenia,urobiť marinádu a natrieť plátky mäsa,cibuľu a cesnak nakrájať a rozložiť do pekáča,na to uložiť mäso, ja som to urobila večer a nechala som marinovať v chladničke.

    Bravčové na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ráno som zaliala čiernym pivom a dala piecť,najprv zakryté a potom odokryté dopiecť.

    Bravčové na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tu je už hotové.Pieklo sa to asi 2.5 hodiny,krkovička by bola určite rýchlejšie,aj som si vytiahla krkovičku,ale až ked sa mäso rozmrazilo,zistila som že som si označila nesprávnym lístkom,lebo to bolo stehno :-)) tak som robila zo stehna.

    Bravčové na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

afataga
tak to moze byt vyborne, tiez robievam jeden rcp s ciernym pivom, ak ti mozem poradit, namiesto kecupu daj pretlak a chilli, lebo niektore kecupy sa tak iba volaju :-)
margaretka28
@afataga ,ja mám domáci kečup a ten je výborný,ked budem robiť,pridám recept.Jasné že tie kupované veľa nestoja,stačí si prečítať zloženie...
afataga
tak potom som nic nepovedala :-) tesim sa na ten recept na kecup
marijanna
ukladam a este aj cierne pivecko mam rada . . pol litra pre masko a pol litra pre mna k obedu ;)
sovka62
Jasné, že ukladám, takéto recepty, kde mäso pripravím deň vopred a na druhý deň len nahádžem na plech a nechám všetko na rúru, milujem. Ja si sedím s návštevou, alebo rodinou, rúra pracuje, no môže byť niečo lepšie?
sportak
Zabudol som dodať, že miesto kečupu som použil rajčinový pretlak.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia