Bravčové mäso s červenou šošovicou

Autor receptu: eff

4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 150 °C

Postup

  1. Šošovicu namočíme na 15 minút a dáme variť na ďalších 15 minút, pridáme štipku soli a malú lyžičku curry korenia.
  2. Nakrájame si bravčové mäso na malé (cca 1cm) kocky.
  3. Mäso jemne osmažíme na cibuľke.
  4. Nastrúhame zemiak.
  5. Zmiešame šošovicu s mäsom, zemiakom, pridáme dve vajíčka, trochu soli a majoránku.
  6. Zmes dáme zapiecť do rúry na 150 stupňov. Pečieme cca 30 minút.
  7. My sme si ako prílohu zatiaľ pripravili šalátik s troškou olivového oleja a balsamico octom.
  8. Keď je mäso so šošovicou upečené môžeme ho podávať. Chutné je posypať ho nastrúhaným parmezánom alebo pokvapkať tabascom.
  9. Buon Apetit ;)