Bravčové koleno na pive s pórom (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Bravčové koleno naň je tu viac receptov no na takýto nie je. Varil som ho pred pečením v pive a nie vo vode. Bolo to tak užasne mäkké, že sa to ani nedalo krájať, úplne s a rozpadalo. Pritom bolo dosť pripečene nie chrumkavé, ale mäkké. Dalo sa jesť aj bez zubov, čo je výhoda aj pre nás skôr narodených.

4-5
porcie
20 minút
príprava
180 minút
na 200 °C

Postup

  1. Pripravil som si suroviny. Koleno bolo zadne malo 1,8 kg. Dobre som ho oholil s Gillette Venus Breeze a potom dobre poumýval kartáčom. Nech je koža hladká. Cibuľu som očistil prerezal na polky. feferónky dal cele.
  2. Cesnak nešúpal prerezal na kolieska a pór zelenú časť trochu prerezal. Nech vojde do hrnca a hlavne som ho umyl.
  3. Do hrnca som dal mäso, cibuľu cesnak, pór a koreniny. Osolil som to najskôr moc. To sa mi z nádoby vysypalo. Tak som to musel vytiahnuť očistiť a potom druhy krát dať do hrnca. Potom som solil už lyžicou 1,5 PL soli. Zalial som celou fľašou 1,5 l. Akurát mi to celé zalialo. Dal som variť. Varil som 2 hodiny až to bolo mäkučké. Vodu som nedával.
  4. Po 2 hodinách som mäso vytiahol nechal trochu vychladnúť. Nožom som mäso prerezal nad kosťou. mäso sa pekne roztvorilo a 2 kosti som vybral. Odložil som si vývar 0,5 l na podlievanie .
  5. Teraz som s hlávky cesnaku strúčiky očistil len prstami a nechal šupky na ňom. To je po upečení pochúťka. pór som nakrájal na kolieska.
  6. Do pekáča som na dno dal nakrájaný pór.
  7. Naň som dal koleno kožou dolu a pridal strúčiky cesnaku. Podlial som to asi polkou vývaru a čiernym pivom asi tak tiež polkou. Dal som to do rúry a tu zapol na 200°C.
  8. Pripravil som zmes na potieranie vývar, horčicu, med, cukor a mletú červenú papriku údenú. Ňou som mäso často potieral a prilieval ešte pivo.
  9. Po hodine to bolo nádherné upečené. Vytiahol som pekáč z rúry a nechal trochu vychladnúť.
  10. Môžem servírovať. Ten pór a cesnak majú ohromnú chuť. Pridal som k tomu feferóny, chren a horčicu. Dobrý chlieb k tomu no báseň. Nebíčko v papuľke . V tomto jesennom počasí to veru chutí. Tak aj Vám želám dobrú chuť ak si spravíte koleno bravčové.