Bravčové filety s omáčkou Preš
Autor receptu: redakcia
Postup- Panenku si nasolíme
aspoň 2 hodiny pred prípravou.
Takto pripravené
mäso dáme do pekáča
s olejom a dáme na 20 –
25 minút do vyhriatej rúry
na 180 OC.
- Počas pečenia
pripravíme omáčku
Preš. Do menšieho hrnca
dáme na oleji zľahka orestovať
šampiňóny nakrájané
na plátky, pridáme
smotanu a krátko povaríme.
- Osolíme a ochutíme
bielym mletým korením
a ku koncu pridáme horčicu
podľa chuti. Omáčku
zahustíme podľa potreby
škrobom rozrobeným vo
vode.
- Mäso po upečení
by malo byť šťavnaté, nie
však krvavé. Takto upečené
mäso nakrájame
na filety a podávame na
omáčke Preš. Ako prílohu
môžeme odporučiť zemiakové
placky.
|