Bravčové filety s omáčkou Preš

Autor receptu: redakcia

20-25 minút
príprava

Postup

  1. Panenku si nasolíme aspoň 2 hodiny pred prípravou. Takto pripravené mäso dáme do pekáča s olejom a dáme na 20 – 25 minút do vyhriatej rúry na 180 OC.
  2. Počas pečenia pripravíme omáčku Preš. Do menšieho hrnca dáme na oleji zľahka orestovať šampiňóny nakrájané na plátky, pridáme smotanu a krátko povaríme.
  3. Osolíme a ochutíme bielym mletým korením a ku koncu pridáme horčicu podľa chuti. Omáčku zahustíme podľa potreby škrobom rozrobeným vo vode.
  4. Mäso po upečení by malo byť šťavnaté, nie však krvavé. Takto upečené mäso nakrájame na filety a podávame na omáčke Preš. Ako prílohu môžeme odporučiť zemiakové placky.