Bravčové dusené vo vlastnej šťave

Autor receptu: monty469

Tento recept je veľmi jednoduchý, ale manželove druhé najobľúbenejšie jedlo po guľáši :-) Ja ho robievam so zemiakovou kašou, ale máme to radi aj s chlebom, prípade do mäska zamiešam kyslú kapustu. Doma to voláme pražené mäso, od čias keď ho ešte varievala moja svokra ..:-)

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakrájame na väčšie kocky, cibuľu na drobno. Do hrnca dáme bravčovú masť, na ktorej orestujeme cibuľu do zlatista, pridáme drvenú rascu, trochu orestujeme, aby uvoľnila svoju chuť aj vôňu.
  2. Pridáme mäso, opražíme ho, aby sa pekne zatiahlo. Pridáme červenú mletú papriku, soľ, čierne mleté korenie, premiešame a dusíme na miernom ohni do mäkka. Mäso pustí šťavu, takže netreba to niečím podlievať.
  3. Keď je mäso mäkké, pridáme prelisovaný cesnak, krátko podusíme, podľa chuti pridáme soľ a korenie.
  4. Môžeme podávať. My to máme radi so zemiakovou kašou a samozrejmosťou k tomu sú aj kyslé uhorky.