Bravčové dusené vo vlastnej šťave
Autor receptu: monty469
Tento recept je veľmi jednoduchý, ale manželove druhé najobľúbenejšie jedlo po guľáši :-)
Ja ho robievam so zemiakovou kašou, ale máme to radi aj s chlebom, prípade do mäska
zamiešam kyslú kapustu. Doma to voláme pražené mäso, od čias keď ho ešte varievala
moja svokra ..:-)
Postup
- Mäso nakrájame na väčšie kocky, cibuľu na drobno. Do hrnca dáme bravčovú masť, na ktorej orestujeme cibuľu do zlatista, pridáme drvenú rascu, trochu orestujeme, aby uvoľnila svoju chuť aj vôňu.
- Pridáme mäso, opražíme ho, aby sa pekne zatiahlo. Pridáme červenú mletú papriku, soľ, čierne mleté korenie, premiešame a dusíme na miernom ohni do mäkka. Mäso pustí šťavu, takže netreba to niečím podlievať.
- Keď je mäso mäkké, pridáme prelisovaný cesnak, krátko podusíme, podľa chuti pridáme soľ a korenie.
- Môžeme podávať. My to máme radi so zemiakovou kašou a samozrejmosťou k tomu sú aj kyslé uhorky.