Bravčová paštéta s jablkovým pyré
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
60 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup- Bravčová paštéta: Na bravčovej masti urestujeme cibuľku a cesnak, pridáme na kocky nakrájané bravčové pliecko, osolíme a okoreníme čiernym korením. Podlejeme vodou a udusíme domäkka.
- Necháme vychladnúť a rozmixujeme podľa chuti na jemnú alebo hrubšiu paštétu. Dáme do chladničky.
- Jablkové pyré: Očistené jablká zbavíme jadierok a dáme variť do vody s cukrom, pridáme šťavu z citróna a celú škoricu. Varíme 30 minút. Po uvarení scedíme vodu, vyberieme škoricu a jablká rozmixujeme na hladké pyré. Dáme vychladiť.
- Vychladenú paštétu podávame s jablkovým pyré, ktoré zdobíme nastrúhaným chrenom, ako prílohu podávame hrianky z bielej bagety.
|