Bravčová paštéta s jablkovým pyré

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčová paštéta: Na bravčovej masti urestujeme cibuľku a cesnak, pridáme na kocky nakrájané bravčové pliecko, osolíme a okoreníme čiernym korením. Podlejeme vodou a udusíme domäkka.
  2. Necháme vychladnúť a rozmixujeme podľa chuti na jemnú alebo hrubšiu paštétu. Dáme do chladničky.
  3. Jablkové pyré: Očistené jablká zbavíme jadierok a dáme variť do vody s cukrom, pridáme šťavu z citróna a celú škoricu. Varíme 30 minút. Po uvarení scedíme vodu, vyberieme škoricu a jablká rozmixujeme na hladké pyré. Dáme vychladiť.
  4. Vychladenú paštétu podávame s jablkovým pyré, ktoré zdobíme nastrúhaným chrenom, ako prílohu podávame hrianky z bielej bagety.