Bravčová panenka
Bravčová panenka s orechovou omáčkou
Autor receptu: palma
3 porcie |
35 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup- Bravčovú panenku očistíme od blán, nasolíme, okoreníme.
Na panvici zohrejeme 2 PL orechového oleja a mäso prudko opečieme z každej strany. Potom ho vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme približne 10 - 15 minút. Upečenú panenku vyberieme zo zapekacej misy a zabalíme do alobalu.
- Do výpeku pridáme 1 PL orechového oleja a vmiešame múku. Zápražku zalejeme vývarom a dobre premiešame. Pridáme nahrubo nakrájané vlašské orechy a varíme, kým nemá omáčka želanú konzistenciu.
- Mäso nakrájame na plátky, prelejeme omáčkou a podávame s obľúbenou prílohou, napríklad so zemiakovými gnocchami.
|