Bravčová panenka

Bravčová panenka s orechovou omáčkou

Autor receptu: palma

3
porcie
35 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Bravčovú panenku očistíme od blán, nasolíme, okoreníme. Na panvici zohrejeme 2 PL orechového oleja a mäso prudko opečieme z každej strany. Potom ho vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme približne 10 - 15 minút. Upečenú panenku vyberieme zo zapekacej misy a zabalíme do alobalu.
  2. Do výpeku pridáme 1 PL orechového oleja a vmiešame múku. Zápražku zalejeme vývarom a dobre premiešame. Pridáme nahrubo nakrájané vlašské orechy a varíme, kým nemá omáčka želanú konzistenciu.
  3. Mäso nakrájame na plátky, prelejeme omáčkou a podávame s obľúbenou prílohou, napríklad so zemiakovými gnocchami.