Bravčová panenka

Bravčová panenka s nivovou omáčkou

Autor receptu: eruska25

To je veľmi rýchly a pritom luxusný obed.

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ráno si panenku odblaníme a nakrájame na 1,5 cm hrubé kúsky. Vložíme do nádoby, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom z každej strany. Rukami pomasírujeme mäsko, aby bol olej všade a odložíme do chladničky.
  2. K obedu si pripravíme len toľko mäsa a omáčky, čo zjeme. Predstavme si, že sme v reštaurácii a čakáme na jedlo na objednávku, pretože toto najlepšie chutí čerstvo pripravené.
  3. Na panvici zohrejeme málo oleja, vložíme mäsko, ktoré opečieme z každej strany asi 3 minúty. Stačí, aby bolo vo vnútri ružové.
  4. Mäsko vyberieme, na panvicu dáme maslo. Keď sa roztopí, prilejeme smotanu a rozdrvenú Nivu. Premiešame a necháme zovrieť. Maslo, smotanu a Nivu samozrejme dáme tiež podľa počtu stravníkov. Radšej vždy čerstvé, veď to trvá krátko.
  5. Hneď podávame, napr. s hranolkami, cestovinami. Prajem dobrú chuť.