Bravčová panenka na stredomorský spôsob

Autor receptu: podravka

Komerčný recept
Ajvar jemný od Podravky sa perfektne hodí k bravčovej panenke a k teplému zeleninovému šalátu. Dobrú chuť!

4
porcie
60 minút
príprava

Postup

  1. Baklažán nakrájame na plátky, posolíme a necháme postáť cca 20 minút, aby pustil šťavu, ktorú potom zcedíme.
  2. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na štvrtiny, dáme ich do studenej osolenej vody a varíme 10 minút.
  3. V miske zmiešame baklažán, paradajky nakrájané na polovice a cibuľu nakrájanú na kolieska a zľahka osolíme.
  4. Pridáme scedené zemiaky, zalejeme olivovým olejom a pečieme v predhriatej rúre na 200 °C asi 30 minút.
  5. V mažiari rozdrvíme koriandrové semienka, pridáme nakrájaný cesnak, soľ a korenie a všetko rozmiešame na pastu. Pridáme mletú papriku a ešte raz premiešame, aby sme dostali hladkú pastu, ktorú natrieme na bravčovú panenku.
  6. Takto pripravenú panenku opečieme z oboch strán.
  7. Na tanier poukladáme bravčovú panenku nakrájanú na plátky a podávame s Ajvarom Podravka a pečenou zeleninou posypanou petržlenovou vňaťou.