Bravčová panenka dusená so zeleninou

Autor receptu: podravka

Komerčný recept<br /> Jemná, na olivovom oleji dusená bravčová panenka podávaná s brokolicou a mrkvou vytvorí jedinečné hlavné jedlo vášho dňa.

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Z bravčovej panenky odrežeme všetok tuk a šľachy. Posypeme korením na bravčové mäso a votrieme do mäsa, pokvapkáme 3 lyžicami oleja a necháme 30 minút marinovať.
  2. Medzičasom na kolieska nakrájame mrkvu a vložíme ju do vriacej vody. Po zhruba 10 minútach pridáme nakrájanú brokolicu a ešte chvíľku varíme. Brokolica by po dovarení mala ostať stále žiarivo zelená a chrumkavá. Zeleninu po dovarení scedíme.
  3. V panvici rozohrejeme olej a spolu s cesnakom zeleninu krátko opečieme.
  4. V druhej panvici na zvyšnom oleji dohneda opečieme namarinovanú panenku. Stíšime oheň a podlejeme trochou vody. Prikryjeme a necháme dusiť 20 minút. Panenka by po rozkrojení mala ostať vo vnútri ružová.
  5. Bravčovú panenku nakrájame na kolieska a podávame s pripravenou zeleninou.