Bravčová panenka dusená so zeleninou
Autor receptu: podravka
Komerčný recept<br />
Jemná, na olivovom oleji dusená bravčová panenka podávaná s brokolicou a mrkvou vytvorí jedinečné hlavné jedlo
vášho dňa.
Postup
- Z bravčovej panenky odrežeme všetok tuk a šľachy. Posypeme korením na bravčové mäso a votrieme do mäsa, pokvapkáme 3 lyžicami oleja a necháme 30 minút marinovať.
- Medzičasom na kolieska nakrájame mrkvu a vložíme ju do vriacej vody. Po zhruba 10 minútach pridáme nakrájanú brokolicu a ešte chvíľku varíme. Brokolica by po dovarení mala ostať stále žiarivo zelená a chrumkavá. Zeleninu po dovarení scedíme.
- V panvici rozohrejeme olej a spolu s cesnakom zeleninu krátko opečieme.
- V druhej panvici na zvyšnom oleji dohneda opečieme namarinovanú panenku. Stíšime oheň a podlejeme trochou vody. Prikryjeme a necháme dusiť 20 minút. Panenka by po rozkrojení mala ostať vo vnútri ružová.
- Bravčovú panenku nakrájame na kolieska a podávame s pripravenou zeleninou.