Bravčová krkovička v zemiakovom cestičku s pivným syrom a brusnicovou omáčkou fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 27. augusta 2015

Toto jedlo robievame na narodeninové oslavy. Účel je v tom aby rezeň bol čo najväčší. Je to pikantné a voňavé. Hlavne s tým pivným syrom. Je to chlapské jedlo, ktorý nejde na rande po ňom.

4
porcie
40 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
Na cesto:
4 ks
10 PL
3 ks
1 ČL
1 PL
4 strúčiky
1 - 2 ks
6 PL
Na 1. prílohu:
110 g
0,2 l
1 ČL
1 ČL
70 g
Na 2. prílohu:
100 g
0,2 l
z 1 citróna
z 1 citróna
1 - 2 ks
1 ČL
0,5 ČL
8 plátkov
4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si rezne, ktoré osolíme okoreníme a poprášime mletou červenou paprikou pikantnou. Necháme chvíľu postať nech to do rezňa prejde. Na foto som dal rezne určene pre ženy. Pre chlapov nevošli do objektívu.

    Bravčová krkovička v zemiakovom cestičku s pivným syrom a brusnicovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvicu dáme asi 6 lyžíc oleja do ktorého pridáme pokrájané čili papriky na drobno. Olej necháme zohriať a trochu čili popražiť a opečieme rezne. Rezne sme pred pečením obalili v hladkej múke. Rezne opečieme z každej strany asi 3 minúty.

    Bravčová krkovička v zemiakovom cestičku s pivným syrom a brusnicovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom opečené mäso položíme na sitko, nech olej odtečie. Na servítku nie, lebo by zotrela dobrotu čo je na nich. Panvicu s výpekom použijeme na ďalšie pečenie rezňov.

    Bravčová krkovička v zemiakovom cestičku s pivným syrom a brusnicovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na cestíčko si pripravíme suroviny. Zemiaky nadrhneme na jemno, cesnak prelisujeme. Pridáme hladkú múku soľ majorán a mleté čierne korenie. Vymiešame dobre lepivé cesto.

    Bravčová krkovička v zemiakovom cestičku s pivným syrom a brusnicovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V ceste obalíme rezne.

    Bravčová krkovička v zemiakovom cestičku s pivným syrom a brusnicovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Panvicu s výpekom znovu ohrejeme a vypražíme obalené rezne. Rezne podávame na taniere, ktoré pôjdu na servírovanie. Panvicu z výpekom ešte použijeme ne syrovú omáčku.

    Bravčová krkovička v zemiakovom cestičku s pivným syrom a brusnicovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na syrovú omáčku použijeme suroviny na foto. Nie sú tam Olomoucké Tvaružky tie som tam dodal až potom. To na preštepenie voňavejšej chute.

    Bravčová krkovička v zemiakovom cestičku s pivným syrom a brusnicovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Panvicu s výpekom som znovu dal zohriať nalial do nej 0,2 l čierneho piva a nechal zovrieť. Do piva som dal 1PL worčestrovej omáčky a 1KL horčice. Syry som postrúhal na strúhadle a vysypal do vriaceho piva.

    Bravčová krkovička v zemiakovom cestičku s pivným syrom a brusnicovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Za stáleho miešania sa zo syra a piva uvarila hustá voňavá omáčka jedna báseň a tá chuť no poézia. Omáčku som nechal trochu vychladnúť a potom pridal k mäsu na tanieri.

    Bravčová krkovička v zemiakovom cestičku s pivným syrom a brusnicovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Teraz si pripravíme suroviny na druhu omáčku. Na čistú panvicu suchú dáme hrubšie plátky slaniny opiecť. Tie nám pustia masť na omáčku. Opečené plátky slaniny vyberieme a pridáme na tanier k mäsu. Do výpeku na panvici nalejeme asi 0,2 l červeného vína. Do vína dáme zázvor, mletú škoricu, klinčeky,brusnice, kôru z jedného citróna a šťavu z jedného citróna. Aj dve čili papričky sušené, kto nechce nemusí dať. Varíme až sa nám to zredukuje na hustú omáčku.

    Bravčová krkovička v zemiakovom cestičku s pivným syrom a brusnicovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Omáčka je pekné zhustnutá. Odložíme zo sporáka a necháme mierne vychladnúť a pridáme k mäsu do taniera.

    Bravčová krkovička v zemiakovom cestičku s pivným syrom a brusnicovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Pridáme ešte nejakú oblohu a môžeme konzumovať. Pripraviť si k tomu vínko ktoré sme použili pri varení. A dobrú chuť.

    Bravčová krkovička v zemiakovom cestičku s pivným syrom a brusnicovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
... pripájam sa k obdivovateľom aj tohoto Tvojeho, opäť 5*, rcp kamarát @patroveckypitrs a vôbec by som neváhal po jeho pôžitkárskej labužníckej konzumácii ísť hoci aj na rande (TS). Motto: slasť na jazyku, povýšená slasťou libida, chutí veľanásobne!

Pridaj komentár k receptu: