Bravčová krkovička
Bravčová krkovička

Bravčová krkovička so zelerovým pyré fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 27. septembra 2017
Bravčová krkovička so zelerovým pyré (fotorecept)
Foto: gordonko
30-45 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 - 1,5 kg
1 - 1,5 hlavičky
4 - 6 ks
1 buľva

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    bravčovú krkovičku si narežeme na hrubšie plátky a urobíme do nej zárezy

    Bravčová krkovička so zelerovým pyré (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    osolime hneď po urobení zárezov a potom do zárezov vkladáme nahrubšie nakrájaný cesnak

    Bravčová krkovička so zelerovým pyré (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    mäso okoreníme mletým čiernym korením

    Bravčová krkovička so zelerovým pyré (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    rozohrajeme si olej

    Bravčová krkovička so zelerovým pyré (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    naň poukladáme prichystané pláty mäsa

    Bravčová krkovička so zelerovým pyré (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a necháme podusiť

    Bravčová krkovička so zelerovým pyré (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    polomäkké zasypeme cibuľou pokrájanou na mesiačiky ( veľa cibule 4 - 6 ks ) a ešte necháme dodusiť, chcel som podliať vínom , no minulo sa ....

    Bravčová krkovička so zelerovým pyré (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    celý zeler si očistíme a pokrájame na menšie kocky

    Bravčová krkovička so zelerovým pyré (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    tie orestujeme na oleji

    Bravčová krkovička so zelerovým pyré (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    pridáme asi 1 až 1 ,5 cibule pokrájanej na mesiačiky a spolu podusíme

    Bravčová krkovička so zelerovým pyré (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...podlieval som pivom

    Bravčová krkovička so zelerovým pyré (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    petinu duseného zeleru som si dal bokom a k ostatnému pridal som zvyšok varených zemiakov a spolu popučil

    Bravčová krkovička so zelerovým pyré (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    a podľa chuti osolil

    Bravčová krkovička so zelerovým pyré (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    posekanú cibuľku som si osmahol do zlatova

    Bravčová krkovička so zelerovým pyré (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    a môžme servírovať dusené mäso s cesnakom a cibuľou , niekoľko kúskov celeho duseného zeleru a zemiakovo-zelerové pyré posypané osmaženou cibuľkou

    Bravčová krkovička so zelerovým pyré (fotorecept) - obrázok 15
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu

jujoska
to pivo by som pouzila radsej pod maso, ale inak chvalim pyre z peceneho celeru. Peceny celer ma fantasticku chut, uplne inu ako vareny
1x dosa
luss44
@Gordonko , bola som zvedavá na chuť zelerového pyré, tak som ho dnes vyskúšala a musím povedať že je výborné. A to ja nie som moc kamarátka so zeleninou.. Nepodlievala som pivom, ale na konci som ho zjemnila kúskom masla. Mäso som upiekla dosť podobne Tvojmu, len ja ho nakladám na noc do zmesi byliniek a cesnaku. Každopádne ďakujem za skvelý tip na prílohu, všetkým doma chutilo.


gordonko
@Luss44 .... ja sa nehrám , máš krajšie naservírovanie ako ja ..... som rád že chutilo
luss44
@Gordonko (1.10.2017 19:21)

nemyslím si to, ale ďakujem. Aj tak najdôležitejšia je chuť a tá teda zapasovala.
ziegelfeld1968
Podlievať dusený zeler pivom a k tomu ešte bezalkoholickým tak to je sila a zase experiment pána "šéfkuchára" Gordonka. Pán Gordonko si mohol ušetriť pár centov za nejaký patok, na ktorom podlieval zeler.Namiesto toho piva tam mohol pridať aj čistú vodu a vyšlo by ho to lacnejšie. Do jedla sa pridáva alkohol vo forme vína, piva, tvrdého alkoholu, aby jedlo nasiaklo tým zvláštnu arómu. Pán kuchtík zas na nás chcel vyskúšať svoj experiment a k všeobecnému receptu na zelerové pyré, pridal svoj pivný patok
Vážená redakcia, toto bol môj posledný diskusný príspevok k receptom tohto***
2010
@Ziegelfeld1968 (4.10.2017 11:41)
Tak si tu sefkuchar Ziegelfield od 2014 a co si zatial pridal a si schopny pridat? To znamena ist kupit, nachystat, varit, odfotit....Aj ked to redakcia vymaze velky prd. Nic. Ja nemusim @Gordonkove recepty, vacsina je velmi kaloricka a zbytocne tam pridava suroviny co robia recept kvazy chutnejsi, ale tym ze nie je banik ani drevorubac je to cesta k obezite a cukrovke. Je to jeho osobna vec.Zbada sam naco komentovat.