Bravčová krkovička s údeným rebrom a zapečeným syrom

Autor receptu: brnko23

4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Marináda Korenie,papriku,oregano,rascu,vňať,bujón a nadrobno nakrájaný alebo pretlačený cesnak dáme do mysky spolu s olejom a premiešame.
  2. Umyté mäsko z oboch strán trošku osolíme,vložíme do vymasteného pekáča spolu s rebierkami a zalejeme marinádou.Zakryjeme a vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 170°C cca 45-60 minút (podľa toho aké sú hrubé rezne).Občas polejeme výpekom a keby bolo treba,tak podlejeme vodou,ale ja som nepodlieval.Keď je mäsko mäkké,tak ho dáme jemne zapiecť,krkovičku posypeme syrom a zapečieme. Podávame s varenými zemiakmi a kyslou uhorkou. Ja som si dal uhorky také štiplavé,že som mal na čele kropaje :-) Prajem Vám dobrú chuť!
  3. A nakoniec to treba spláchnuť pivkom ;-)