Bravčová krkovička s údeným rebrom a zapečeným syrom
Autor receptu: brnko23
4 porcie |
10 minút príprava |
60 minút na 170 °C |
Postup- Marináda
Korenie,papriku,oregano,rascu,vňať,bujón a nadrobno nakrájaný alebo pretlačený cesnak dáme do mysky spolu s olejom a premiešame.
- Umyté mäsko z oboch strán trošku osolíme,vložíme do vymasteného pekáča spolu s rebierkami a zalejeme marinádou.Zakryjeme a vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 170°C cca 45-60 minút (podľa toho aké sú hrubé rezne).Občas polejeme výpekom a keby bolo treba,tak podlejeme vodou,ale ja som nepodlieval.Keď je mäsko mäkké,tak ho dáme jemne zapiecť,krkovičku posypeme syrom a zapečieme.
Podávame s varenými zemiakmi a kyslou uhorkou.
Ja som si dal uhorky také štiplavé,že som mal na čele kropaje :-)
Prajem Vám dobrú chuť!
- A nakoniec to treba spláchnuť pivkom ;-)
|