Božské mäso

Autor receptu: katkaszaboova

Príprava tohto jedla nevyžaduje dlhé postávanie pri sporáku a výsledok je prekvapivo fantastický!

10 plátkov
porcií
15 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakrájame na plátky, mne vyšlo 10 kusov. Cibuľu očistíme a nakrájame na malé kocky, cesnak pretlačíme. Z ostatných surovín vymiešame marinádu, pridáme cibuľu aj cesnak. Marináda je jemne sladká, do nej uložíme mäsko na noc.
  2. Na druhý deň mäso rozložíme na plech s vyššími bokmi alebo zapekacej misy, vylejeme naň celú marinádu, zakryjeme alobalom, a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200C cca. na hodinu. Potom ho odokryjeme a dopekáme ešte ďalšiu polhodinu. Hotové mäso sa rozplýva na jazyku a má vynikajúcu chuť.