Boloňská omáčka

Autor receptu: mcmuffin

Recept pochádza priamo z Talianska od babky z Kalábrie. Je to tradičné talianske jedlo, koré nechýba na každom jedálnom lístku. Je vhodné na obed a aj večeru.

40-50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Nakrájame si cibuľu na drobné kúsky a oprážime v hrnci, samozrejme na oleji. Keď máme opraženú cibuľku môžeme pridať mleté mäso. Keď sa nám mäso začne vyprážať, zalejeme ho vínom.
  2. Necháme prejsť varom. Keď sa stalo, pridáme nakrájanú a očistenú mrkvu a sedano tak isto nakrájané na kocky. Necháme variť, kým nám mrkva nezmäkne (vdedy je mäso takisto hotové).
  3. Zalejeme paradajkovým pretlakom a pridáme nakrájané paradajky a štipku soli. Necháme variť pod pokrievkou. A môžeme servírovať s uvarenými cestovinami.