Boloňská omáčka
Autor receptu: mcmuffin
Recept pochádza priamo z Talianska od babky z Kalábrie. Je to tradičné talianske jedlo,
koré nechýba na každom jedálnom lístku. Je vhodné na obed a aj večeru.
Postup
- Nakrájame si cibuľu na drobné kúsky a oprážime v hrnci, samozrejme na oleji. Keď máme opraženú cibuľku môžeme pridať mleté mäso. Keď sa nám mäso začne vyprážať, zalejeme ho vínom.
- Necháme prejsť varom. Keď sa stalo, pridáme nakrájanú a očistenú mrkvu a sedano tak isto nakrájané na kocky. Necháme variť, kým nám mrkva nezmäkne (vdedy je mäso takisto hotové).
- Zalejeme paradajkovým pretlakom a pridáme nakrájané paradajky a štipku soli. Necháme variť pod pokrievkou. A môžeme servírovať s uvarenými cestovinami.