Bodkované karbonátky (fotorecept)
Autor receptu: jody
Mleté mäso mávame relatívne často, ale zakaždým sa ho snažím robiť trochu inak. No a
prečo by mal byť farebnými guličkami ozdobený iba stromček? A krásna horúca fašíročka
rovno z trúby je na zohriatie ako stvorená. :-)
15 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- K mletému mäsu (zmes bravčového a hovädzieho) pridáme cibule nasekané nadrobno, popučený cesnak, koreniny a strúhanku.
- Zmes poriadne premiešame, mala by byť hustá a nasypeme do nej mrazený hrach. Zapracujeme ho do zmesi...
- ... a rýchlo (veľmi to ochladne) tvoríme karbonátky, ktoré poukladáme na plech vystlaný omasteným papierom na pečenie.
- Pečieme v horúcej trúbe cca 40 min na 180 stupňov, v polovici pečenia obrátime.
- Podávame so zemiakovou kašou, do ktorej sme primiešali trochu rajčinového pretlaku alebo kečupu. Dobrú chuť. :-)