Bodkované karbonátky (fotorecept)

Autor receptu: jody

Mleté mäso mávame relatívne často, ale zakaždým sa ho snažím robiť trochu inak. No a prečo by mal byť farebnými guličkami ozdobený iba stromček? A krásna horúca fašíročka rovno z trúby je na zohriatie ako stvorená. :-)

15 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. K mletému mäsu (zmes bravčového a hovädzieho) pridáme cibule nasekané nadrobno, popučený cesnak, koreniny a strúhanku.
  2. Zmes poriadne premiešame, mala by byť hustá a nasypeme do nej mrazený hrach. Zapracujeme ho do zmesi...
  3. ... a rýchlo (veľmi to ochladne) tvoríme karbonátky, ktoré poukladáme na plech vystlaný omasteným papierom na pečenie.
  4. Pečieme v horúcej trúbe cca 40 min na 180 stupňov, v polovici pečenia obrátime.
  5. Podávame so zemiakovou kašou, do ktorej sme primiešali trochu rajčinového pretlaku alebo kečupu. Dobrú chuť. :-)