Blesková cesnaková polievka

cinkla - fotkacinkla, 13. apríla 2010

Ako spomienka na nasu mamicku, ktora bola popri 4 detoch cely zivot zamestnana a k tomu denne varila. Takze niekedy aj taketo "bleskovky" ako Zobraziť celý popisAko spomienka na nasu mamicku, ktora bola popri 4 detoch cely zivot zamestnana a k tomu denne varila. Takze niekedy aj taketo "bleskovky" ako tato cesnakova polievka.

3 - 4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 - 3  PL
1 PL
2 - 3  struciky
1 - 2 ks
podla chuti
1 l




Postup

  1. 1

    Na oleji ci masle jemnucko oprazit cesnak,mletu rascu, zaprasit hladkou mukou, zaliat 1 l s t u d e n e j vody (najlepsie z tej vody pouzit najskor asi 2 dcl a az ked muka zacne hustnut, alebo tato voda s mukou a cesnakom vriet, doliat ten zvysok do 1 l, ale möze byt aj o nieco viac ). Osolit podla chuti a ked polievka zacne vriet vklepnut do nej vajicka a dobre ich rozsprudlovat, odstavit, pridat podla chuti trosku vegety - hotovo. Da sa konzumovat tak ako je, prip. je vyborna s chlebovymi stvorcekami oprazenymi na troske oleja.

Diskusia k receptu

hanina
Vďaka - ďaľšia skoro varianta zapraženej. Skúsim.
japany
mnam taketo,zdrave,rýchle lubime.............
zdezda
Aj my máme radi cesnačku.Tvoj recept mi skôr pripomína kmínku-kmínová polievka s vajcom, ktorú mi varievala maminka, ked som kojila, lebo babky-vševedky to radili, boli presvedčené, že z nej je lepšie mliečko pre bábätko. Chutila mi vždy. Ponúkam recept , Cesnaková polievkaII,je veľmi jednoduchá, lacná a chutná, takmer, určite diétna:-))
satin22
Polievka nemá chybu,ja pridávam1-2 zemiaky,ktoré rozmagam.....
Do horúceho tanera sa môže postrúhať trochu syra......
cinkla
Satin 22 - Vies Satin 22, moja "bleskova cesnacka " sa preto vola bleskova, ze je skutocne hotova za 5 minut, kdezto so zemiakmi to uz nie je " bleskova " a ten syr ? Uz nemam rada "vsetko so vsetkym ", takze do bleskovej cesnacky ziadny syr a ziadne zemiaky. Aspon raz to vyskusaj - mozno mi das za pravdu. Inac - aj zemiaky , aj syr mam rada. Avsak nie do ....., ale to som uz napisala vyssie, vsak ?
Napriek vsetkemu dakujem Ti za radu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia