Bláznivé koleno
Autor receptu: redakcia
2 porcie |
20 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup- Umyté koleno narežeme tak, aby na koži vznikli kosoštvorce. Z trochy čierneho piva, oleja, cukru, francúzskej horčice a roztlačeného cesnaku urobíme kašu. Tú dobre votrieme do narezanej kože a necháme deň odstáť v chladničke. Koleno vložíme do pekáča, podlejeme celým pivom, v ktorom sme predtým rozmiešali PL cukru
a PL sladkej sójovej omáčky.
- Pridáme na polovicu rozkrojenú hlavičku cesnaku, celé feferónky, na polovice rozrezané cibule, bobkový list a rascu. Pečieme v zakrytom pekáči asi 90 minút. Priebežne podlievame pivom a potierame šťavou z výpeku. Nakoniec koleno odkryjeme a necháme dopiecť do chrumkava asi pol hodiny.
- Podávame s čerstvou cibuľou, uhorkami a feferónkami.
|