Bielkový medový krémeš

skillet - fotkaskillet, 21. novembra 2014
Bielkový medový krémeš
Foto: skillet

Medové pláty, odľahčený pudingový krém s bielkami, bez masla, zdobený kávovou šľahačkou.

20
porcií
12 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
100 g
2 ks celé
60 g
1 PL
1 ČL
1 PL
Krém:
7 ks
3 bal.
200 g
800 ml
Šľahačka:
400 ml
1 ČL
1 bal.
1 bal.




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín na cesto spracujeme medové cesto, rozdelíme ho na dve časti. Každú časť vyvaľkáme rovno na pečiacom papieri cez fóliu do tvaru obdĺžnika, ktorý si vopred nakreslíme podľa rozmerov vnútornej strany plechu. Oba medové pláty upečieme na opačnej strane plytkého plechu a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Bielky vyšľaháme do tuhej peny so štipkou soli. Vo väčšom hrnci uvaríme puding z cukru, vody a zlatého klasu. Do horúceho pudingu po odstavení metličkou vmiešame sneh a ihneď ho preložíme na upečený vychladnutý spodný plát v hlbokom plechu. Plech som použila hlboký s rozmermi 22x32 cm.

  3. 3

    Puding uhladíme kartičkou a priložíme naň druhý upečený plát. Jemne dlaňami pritlačíme a dáme stuhnúť na hodinu do chladničky.

  4. 4

    V maličkej šálke rozmiešame dve lyžice horúcej šľahačkovej smotany (ohrejeme v mikrovlnke pár sekúnd) s instantnou kávou na kašičku. V miske vyšľaháme zbytok šľahačky s jedným vanilkovým cukrom a stužovačom. Do tejto hustej šľahačky prišľaháme kávu. Vychladnutý zákusok pokrájame na kocky a ozdobíme šľahačkou.

  5. 5

    Pridávam ešte jednu fotku (nedokonalú) aby som tejto komunite dokázala, že som dezert piekla skutočne ja. Ruka je určite moja :-)

    Bielkový medový krémeš - obrázok 5

Diskusia k receptu

kukulienka71
Pravdupovediac, od aféry s @mondou mám fóbiu z takýchto dokonale vyzerajúcich kúskov na tanieri. Škoda, že si nedala aspoň jednu fotku z postupu prípravy. Recept si uložím, odľahčené verzie krémov sa mi páčia.
ampara
Je nádherný,vyskúšam, láka ma chuť tej kávovej šľahačky.
skillet
Tú kávovú šľahačku môžeš dať aj na vychladnutý krém a potom priložiť druhý plát, ale mne sa to takto páči viac :-)
elysa
vyzerá krásne, tá kávová šľahačka ma zaujala, takúto ešte nepoynám, máme radi všetko kávové...
babidka
U nas sa bez medoveho kremesu neobijdu ziadne sviatky a preto som ti vdacna za tento odlahceny krem . Prave kvoli tomu maslovemu kremu som uz posledu dobu kremes sice upiekla ale velmi som ho nejedla /ved "zmizol" aj bez mojho pricinenia / ale teraz si ho urcite doprajem !:-)
editam
Ráno upečené, výborné. Krém je ľahučký a tá šľahačka nemá chybu. Ešte raz ďakujem.
havino
si ma inšpirovala ráno pri káve a už je aj na plechu, do rána nech sa cesto spojí so šlahačkou, medový som robievala len s maslovým krémom, dnes som podla teba urobila snehový, ale dalej, ako kremeš klasický, na to šlahačku, cesto máš gramaž presne ako moje, výborne bez akehokolvek trhania vygulané, super recept, pekná foto
palokuchki
Krasna uvodna fotka. Kremes vyzera velmi dobre. Vykusam, ked budem mat viacej casu. Aj ja ta vitam medzi nami.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Už na pohľad lákavý. Týmto si vyberám zákusky do KK
evanaaa
Krásne si zasnúbila medové cesto - teda pláty - s krémom, ktorý sa obvykle dáva do krémešov, milá @skillet a ešte to všetko zavŕšila chutnou ozdobou, kávovou šľahačkou. Dezert hodný aj oslavy, veľmi sa mi páči.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia