Bielkový medový krémeš

skillet - fotkaskillet, 21. novembra 2014
Bielkový medový krémeš
Foto: skillet

Medové pláty, odľahčený pudingový krém s bielkami, bez masla, zdobený kávovou šľahačkou.

20
porcií
12 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
100 g
2 ks celé
60 g
1 PL
1 ČL
1 PL
Krém:
7 ks
3 bal.
200 g
800 ml
Šľahačka:
400 ml
1 ČL
1 bal.
1 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín na cesto spracujeme medové cesto, rozdelíme ho na dve časti. Každú časť vyvaľkáme rovno na pečiacom papieri cez fóliu do tvaru obdĺžnika, ktorý si vopred nakreslíme podľa rozmerov vnútornej strany plechu. Oba medové pláty upečieme na opačnej strane plytkého plechu a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Bielky vyšľaháme do tuhej peny so štipkou soli. Vo väčšom hrnci uvaríme puding z cukru, vody a zlatého klasu. Do horúceho pudingu po odstavení metličkou vmiešame sneh a ihneď ho preložíme na upečený vychladnutý spodný plát v hlbokom plechu. Plech som použila hlboký s rozmermi 22x32 cm.

  3. 3

    Puding uhladíme kartičkou a priložíme naň druhý upečený plát. Jemne dlaňami pritlačíme a dáme stuhnúť na hodinu do chladničky.

  4. 4

    V maličkej šálke rozmiešame dve lyžice horúcej šľahačkovej smotany (ohrejeme v mikrovlnke pár sekúnd) s instantnou kávou na kašičku. V miske vyšľaháme zbytok šľahačky s jedným vanilkovým cukrom a stužovačom. Do tejto hustej šľahačky prišľaháme kávu. Vychladnutý zákusok pokrájame na kocky a ozdobíme šľahačkou.

  5. 5

    Pridávam ešte jednu fotku (nedokonalú) aby som tejto komunite dokázala, že som dezert piekla skutočne ja. Ruka je určite moja :-)

    Bielkový medový krémeš - obrázok 5

Diskusia k receptu

30 komentárov k receptu
U nas sa bez medoveho kremesu neobijdu ziadne sviatky a preto som ti vdacna za tento odlahceny krem . Prave kvoli tomu maslovemu kremu som uz posledu dobu kremes sice upiekla ale velmi som ho nejedla /ved "zmizol" aj bez mojho pricinenia / ale teraz si ho urcite doprajem !:-)
si ma inšpirovala ráno pri káve a už je aj na plechu, do rána nech sa cesto spojí so šlahačkou, medový som robievala len s maslovým krémom, dnes som podla teba urobila snehový, ale dalej, ako kremeš klasický, na to šlahačku, cesto máš gramaž presne ako moje, výborne bez akehokolvek trhania vygulané, super recept, pekná foto
Krásne si zasnúbila medové cesto - teda pláty - s krémom, ktorý sa obvykle dáva do krémešov, milá @skillet a ešte to všetko zavŕšila chutnou ozdobou, kávovou šľahačkou. Dezert hodný aj oslavy, veľmi sa mi páči.

Pridaj komentár k receptu: