Bielkový medový krémeš

Autor receptu: skillet

Medové pláty, odľahčený pudingový krém s bielkami, bez masla, zdobený kávovou šľahačkou.

20
porcií
12 minút
na 190 °C

Postup

  1. Z uvedených surovín na cesto spracujeme medové cesto, rozdelíme ho na dve časti. Každú časť vyvaľkáme rovno na pečiacom papieri cez fóliu do tvaru obdĺžnika, ktorý si vopred nakreslíme podľa rozmerov vnútornej strany plechu. Oba medové pláty upečieme na opačnej strane plytkého plechu a necháme vychladnúť.
  2. Bielky vyšľaháme do tuhej peny so štipkou soli. Vo väčšom hrnci uvaríme puding z cukru, vody a zlatého klasu. Do horúceho pudingu po odstavení metličkou vmiešame sneh a ihneď ho preložíme na upečený vychladnutý spodný plát v hlbokom plechu. Plech som použila hlboký s rozmermi 22x32 cm.
  3. Puding uhladíme kartičkou a priložíme naň druhý upečený plát. Jemne dlaňami pritlačíme a dáme stuhnúť na hodinu do chladničky.
  4. V maličkej šálke rozmiešame dve lyžice horúcej šľahačkovej smotany (ohrejeme v mikrovlnke pár sekúnd) s instantnou kávou na kašičku. V miske vyšľaháme zbytok šľahačky s jedným vanilkovým cukrom a stužovačom. Do tejto hustej šľahačky prišľaháme kávu. Vychladnutý zákusok pokrájame na kocky a ozdobíme šľahačkou.
  5. Pridávam ešte jednu fotku (nedokonalú) aby som tejto komunite dokázala, že som dezert piekla skutočne ja. Ruka je určite moja :-)