Bezlepkový tvarohovo-ovocný zákusok

dada1 - fotkadada1, 16. augusta 2013
Bezlepkový tvarohovo-ovocný zákusok
Foto: dada1
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
1 hrnček
1/2 hrnčeka
1 hrnček
1 hrnček
1 hrnček
1 ks
1 PL
Biele cesto:
500 g
1 hrnček
2 ks
1 hrnček
1 ks
Okrem toho potrebujeme:
420 g
300 ml
250 ml
2 PL




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme dve misky - jednu na tmavé cesto a jednu na svetle cesto. Takže tmavé cesto: cele vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme olej, mlieko, postruhanu citronovu koru a dobre prešľaháme. Odstavíme na chvíľočku bokom.

  2. 2

    Svetle cesto: opäť šľaháme cele vajcia s cukrom do peny. Pridáme tvaroh, potom práškový puding, mlieko. Za každym dobre prešľaháme. Cesto je veľmi riedke, ale nemajte obavy.Pečením sa pekne zatiahne.

  3. 3

    Dokončíme tmavé cesto. Takže pridáme doň preosiatu múku zmiešanu s preosiatým kakaom a praskom do pečiva. Prešľahame. Na vymastený , mukou vysypaný plech nalejeme 1/2 tmavého cesta, potom nalejeme cele svetle cesto a uložime dobre odkvapkane ovocie. Polejeme zbytkom tmaveho cesta. . Snažte sa však v malom množstve zalievať a postupne. Dame piecť do predom vyhriatej rúry na 180 stupňov C asi 35-40 minut. Necháme poriadne vychladnúť .

  4. 4

    Smotanu zmiešame s práškovym cukrom. Šľahačkovu smotanu vyšľahame a opatrne vmiešame do pochuťkovej smotany. Smotanovo-šľahačkovu masu natrieme na dore vychladený zakusok. Možeme posypať kakaom, prip.struhanou cokoladou alebo nechať iba tak... Držíme v chladničke..

    Bezlepkový tvarohovo-ovocný zákusok - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia