príprava
na 180 °C
Suroviny
| 4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 hrnček | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 hrnčeka | 
                                                             | 
                                                    
| 1 hrnček | 
                                                             | 
                                                    
| 1 hrnček | 
                                                             | 
                                                    
| 1 hrnček | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| Biele cesto: | |
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 hrnček | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 hrnček | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| Okrem toho potrebujeme: | |
| 420 g | 
                                                             | 
                                                    
| 300 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 250 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Najprv si pripravíme dve misky - jednu na tmavé cesto a jednu na svetle cesto. Takže tmavé cesto: cele vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme olej, mlieko, postruhanu citronovu koru a dobre prešľaháme. Odstavíme na chvíľočku bokom.
- 2
 Svetle cesto: opäť šľaháme cele vajcia s cukrom do peny. Pridáme tvaroh, potom práškový puding, mlieko. Za každym dobre prešľaháme. Cesto je veľmi riedke, ale nemajte obavy.Pečením sa pekne zatiahne.
- 3
 Dokončíme tmavé cesto. Takže pridáme doň preosiatu múku zmiešanu s preosiatým kakaom a praskom do pečiva. Prešľahame. Na vymastený , mukou vysypaný plech nalejeme 1/2 tmavého cesta, potom nalejeme cele svetle cesto a uložime dobre odkvapkane ovocie. Polejeme zbytkom tmaveho cesta. . Snažte sa však v malom množstve zalievať a postupne. Dame piecť do predom vyhriatej rúry na 180 stupňov C asi 35-40 minut. Necháme poriadne vychladnúť .
- 4
 Smotanu zmiešame s práškovym cukrom. Šľahačkovu smotanu vyšľahame a opatrne vmiešame do pochuťkovej smotany. Smotanovo-šľahačkovu masu natrieme na dore vychladený zakusok. Možeme posypať kakaom, prip.struhanou cokoladou alebo nechať iba tak... Držíme v chladničke..
                                                    
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 

                                                    




 


Diskusia k receptu