Foto: dada1
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
|
|
Biele cesto: | |
500 g |
|
1 hrnček |
|
2 ks |
|
1 hrnček |
|
1 ks |
|
Okrem toho potrebujeme: | |
420 g |
|
300 ml |
|
250 ml |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme dve misky - jednu na tmavé cesto a jednu na svetle cesto. Takže tmavé cesto: cele vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme olej, mlieko, postruhanu citronovu koru a dobre prešľaháme. Odstavíme na chvíľočku bokom.
- 2
Svetle cesto: opäť šľaháme cele vajcia s cukrom do peny. Pridáme tvaroh, potom práškový puding, mlieko. Za každym dobre prešľaháme. Cesto je veľmi riedke, ale nemajte obavy.Pečením sa pekne zatiahne.
- 3
Dokončíme tmavé cesto. Takže pridáme doň preosiatu múku zmiešanu s preosiatým kakaom a praskom do pečiva. Prešľahame. Na vymastený , mukou vysypaný plech nalejeme 1/2 tmavého cesta, potom nalejeme cele svetle cesto a uložime dobre odkvapkane ovocie. Polejeme zbytkom tmaveho cesta. . Snažte sa však v malom množstve zalievať a postupne. Dame piecť do predom vyhriatej rúry na 180 stupňov C asi 35-40 minut. Necháme poriadne vychladnúť .
- 4
Smotanu zmiešame s práškovym cukrom. Šľahačkovu smotanu vyšľahame a opatrne vmiešame do pochuťkovej smotany. Smotanovo-šľahačkovu masu natrieme na dore vychladený zakusok. Možeme posypať kakaom, prip.struhanou cokoladou alebo nechať iba tak... Držíme v chladničke..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu