Bezlepkový tvarohovo-ovocný zákusok

Autor receptu: dada1

20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme dve misky - jednu na tmavé cesto a jednu na svetle cesto. Takže tmavé cesto: cele vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme olej, mlieko, postruhanu citronovu koru a dobre prešľaháme. Odstavíme na chvíľočku bokom.
  2. Svetle cesto: opäť šľaháme cele vajcia s cukrom do peny. Pridáme tvaroh, potom práškový puding, mlieko. Za každym dobre prešľaháme. Cesto je veľmi riedke, ale nemajte obavy.Pečením sa pekne zatiahne.
  3. Dokončíme tmavé cesto. Takže pridáme doň preosiatu múku zmiešanu s preosiatým kakaom a praskom do pečiva. Prešľahame. Na vymastený , mukou vysypaný plech nalejeme 1/2 tmavého cesta, potom nalejeme cele svetle cesto a uložime dobre odkvapkane ovocie. Polejeme zbytkom tmaveho cesta. . Snažte sa však v malom množstve zalievať a postupne. Dame piecť do predom vyhriatej rúry na 180 stupňov C asi 35-40 minut. Necháme poriadne vychladnúť .
  4. Smotanu zmiešame s práškovym cukrom. Šľahačkovu smotanu vyšľahame a opatrne vmiešame do pochuťkovej smotany. Smotanovo-šľahačkovu masu natrieme na dore vychladený zakusok. Možeme posypať kakaom, prip.struhanou cokoladou alebo nechať iba tak... Držíme v chladničke..