Bezlepkový tvarohovo-ovocný zákusok
Autor receptu: dada1
20 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup- Najprv si pripravíme dve misky - jednu na tmavé cesto a jednu na svetle cesto.
Takže tmavé cesto: cele vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme olej, mlieko, postruhanu citronovu koru a dobre prešľaháme. Odstavíme na chvíľočku bokom.
- Svetle cesto: opäť šľaháme cele vajcia s cukrom do peny. Pridáme tvaroh, potom práškový puding, mlieko. Za každym dobre prešľaháme. Cesto je veľmi riedke, ale nemajte obavy.Pečením sa pekne zatiahne.
- Dokončíme tmavé cesto. Takže pridáme doň preosiatu múku zmiešanu s preosiatým kakaom a praskom do pečiva. Prešľahame. Na vymastený , mukou vysypaný plech nalejeme 1/2 tmavého cesta, potom nalejeme cele svetle cesto a uložime dobre odkvapkane ovocie. Polejeme zbytkom tmaveho cesta. . Snažte sa však v malom množstve zalievať a postupne. Dame piecť do predom vyhriatej rúry na 180 stupňov C asi 35-40 minut. Necháme poriadne vychladnúť .
- Smotanu zmiešame s práškovym cukrom. Šľahačkovu smotanu vyšľahame a opatrne vmiešame do pochuťkovej smotany. Smotanovo-šľahačkovu masu natrieme na dore vychladený zakusok. Možeme posypať kakaom, prip.struhanou cokoladou alebo nechať iba tak... Držíme v chladničke..
|