Bezlepkový pudingoš

monikah - bez fotkymonikah, 28. októbra 2011
Bezlepkový pudingoš
Foto: monikah

Tento recept som našla na Vareche ako pudingoš, ale ja som ho vyskúšala aj ako bezlepkový a môjmu synčekovi chutil. Je zaujímavý, len Zobraziť celý popisTento recept som našla na Vareche ako pudingoš, ale ja som ho vyskúšala aj ako bezlepkový a môjmu synčekovi chutil. Je zaujímavý, len pre nás chutí lepšie z normálnej hladkej múky viac, ale to len preto , že sme naučený na to naše. Prajem dobrú chuť vám celiatici.

30 min minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
80 g
1/2
 štipka
1/2
200 g
1 lyžica
100 ml vlažné
1
Náplň:
1
250 ml
2 lyžice
150 g
125 g
50 g na potretie asi




Postup

  1. 1

    Urobíme si kvások z mlieka, cukru a droždia. Pridáme múku rozmiešanú s práškom do pečiva, práškový cukor, 1/2vanilkový cukor, štipku soli, olej a zvyšné mlieko( ak sme nedali celé množstvo do kvásku) a vajce .( vajce som si najskôr rozmiešala ). NAJSKôR SA MA UROBIŤ PLNKA, ABY STAčILA VYCHLADNÚŤ!

  2. 2

    Plnka: Puding, mlieko, cukor rozmiešame a dáme variť( spravíme puding), pridáme 2 lyžice kakaa. Keď puding vychladne, tak vmiešame ešte Heru.

  3. 3

    Cesto nekysne, hneď ako ho spravíte nemá byť riedke, ale také, aby sa dalo s ním pracovať, rozdelí sa na 2 bochníky. Oba bochníky vyvaľkáte, potriete plnkou a zvyniete ako závin.Potom zvinuté záviny spletiete spolu, potriete maslom a dáte kysnúť do rúry pri 50.C asi 15 min. Po vykysnutí pečieme pri teplote 170-180 .c (elektrická rúra) asi 20 min.

Diskusia k receptu

dorisa
Držím palce pri takej ťažkej úlohe, variť a piecť pre celiatika:)
elisticka
viem co to je naucit sa varit a piect pre celiatika ...ale uz za 2 roky sa mi podarilo dost ...ta plnka sa mi paci vyskusam nabuduce do kolacika pozeram ze davas este aj kypros ku kvasniciam ...vyskusam
ppokia
Ahoj, vyzerajú ako z klasickej múky ja som tiež celiatička /10 mesiacov/ a moc mi chýbajú kysnuté koláče ukladám si ho.Mám ešte jeden recept ak sa mi podarí a bude jedlí pokusím ho dať na varechu. Ďakujem
14916_1315390409 - profilový obrázok
mjm
mjm
AHOJ, ja som celiatičkou už 19 rokov a dá sa to zvládnuť, ale u mňa je to iné v tom, že ju mám od malička a nechýba mi jedlo, ktoré iní jedli. Podľa mňa nie je ťažké piecť celitakiom, pretože ja si upečiem čokoľvek na čo mám chuť len s tým rozdielom, že tam dám našu múku a je to :)
14916_1315390409 - profilový obrázok
mjm
mjm
A tento recept sa mi páči, ďakujem a vyskúšam :)
monikah
Som rada, že sa recept pačil. Ja som nepovedala, že sa to nedá zvládnuť. Rada preňho pečiem a vymýšľam, snažím sa , aby mal všetko, čo my ostatní.Tiež mu upečiem všetko na čo má chuť, len pri niektorých receptoch mi nesedí pomer múky , nie vždy sa to vydarí. (Niektoré sa mi po upečení napr. rozmrvia a nedajú sa jesť.) :-)))
aaandrejka
@monihah - chystam sa vyskusat tento receptik, ale neviem, ako mam zaviny zvinut spolu ;) porad, prosim :)

inac, ja osm nikdy nebola velka kucharka ani pekarka, ale odkedy ma dcerka (4.5) diagnostikuvanu celiakiu, tak ma varenie aj pecenie zacalo nesmierne bavit! a myslim, ze kolace z bzl muky su chutovo ovela lepsie ako klasicke ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia