Tento recept som našla na Vareche ako pudingoš, ale ja som ho vyskúšala aj ako bezlepkový a môjmu synčekovi chutil. Je zaujímavý, len Zobraziť celý popisTento recept som našla na Vareche ako pudingoš, ale ja som ho vyskúšala aj ako bezlepkový a môjmu synčekovi chutil. Je zaujímavý, len pre nás chutí lepšie z normálnej hladkej múky viac, ale to len preto , že sme naučený na to naše. Prajem dobrú chuť vám celiatici.
príprava
na 170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 80 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 lyžica | 
                                                             | 
                                                    
| 100 ml vlažné | 
                                                             | 
                                                    
| 1 | 
                                                             | 
                                                    
| Náplň: | |
| 1 | 
                                                             | 
                                                    
| 250 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 2 lyžice | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 125 g | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g na potretie asi | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Urobíme si kvások z mlieka, cukru a droždia. Pridáme múku rozmiešanú s práškom do pečiva, práškový cukor, 1/2vanilkový cukor, štipku soli, olej a zvyšné mlieko( ak sme nedali celé množstvo do kvásku) a vajce .( vajce som si najskôr rozmiešala ). NAJSKôR SA MA UROBIŤ PLNKA, ABY STAčILA VYCHLADNÚŤ!
- 2
 Plnka: Puding, mlieko, cukor rozmiešame a dáme variť( spravíme puding), pridáme 2 lyžice kakaa. Keď puding vychladne, tak vmiešame ešte Heru.
- 3
 Cesto nekysne, hneď ako ho spravíte nemá byť riedke, ale také, aby sa dalo s ním pracovať, rozdelí sa na 2 bochníky. Oba bochníky vyvaľkáte, potriete plnkou a zvyniete ako závin.Potom zvinuté záviny spletiete spolu, potriete maslom a dáte kysnúť do rúry pri 50.C asi 15 min. Po vykysnutí pečieme pri teplote 170-180 .c (elektrická rúra) asi 20 min.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






                                                        
                                                    
 


inac, ja osm nikdy nebola velka kucharka ani pekarka, ale odkedy ma dcerka (4.5) diagnostikuvanu celiakiu, tak ma varenie aj pecenie zacalo nesmierne bavit! a myslim, ze kolace z bzl muky su chutovo ovela lepsie ako klasicke ;)