Foto: monikah
Tento recept som našla na Vareche ako pudingoš, ale ja som ho vyskúšala aj ako bezlepkový a môjmu synčekovi chutil. Je zaujímavý, len Zobraziť celý popisTento recept som našla na Vareche ako pudingoš, ale ja som ho vyskúšala aj ako bezlepkový a môjmu synčekovi chutil. Je zaujímavý, len pre nás chutí lepšie z normálnej hladkej múky viac, ale to len preto , že sme naučený na to naše. Prajem dobrú chuť vám celiatici.
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
80 g |
|
1/2 |
|
štipka |
|
1/2 |
|
200 g |
|
1 lyžica |
|
100 ml vlažné |
|
1 |
|
Náplň: | |
1 |
|
250 ml |
|
2 lyžice |
|
150 g |
|
125 g |
|
50 g na potretie asi |
|
Postup
-
1
Urobíme si kvások z mlieka, cukru a droždia. Pridáme múku rozmiešanú s práškom do pečiva, práškový cukor, 1/2vanilkový cukor, štipku soli, olej a zvyšné mlieko( ak sme nedali celé množstvo do kvásku) a vajce .( vajce som si najskôr rozmiešala ). NAJSKôR SA MA UROBIŤ PLNKA, ABY STAčILA VYCHLADNÚŤ!
- 2
Plnka: Puding, mlieko, cukor rozmiešame a dáme variť( spravíme puding), pridáme 2 lyžice kakaa. Keď puding vychladne, tak vmiešame ešte Heru.
- 3
Cesto nekysne, hneď ako ho spravíte nemá byť riedke, ale také, aby sa dalo s ním pracovať, rozdelí sa na 2 bochníky. Oba bochníky vyvaľkáte, potriete plnkou a zvyniete ako závin.Potom zvinuté záviny spletiete spolu, potriete maslom a dáte kysnúť do rúry pri 50.C asi 15 min. Po vykysnutí pečieme pri teplote 170-180 .c (elektrická rúra) asi 20 min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
inac, ja osm nikdy nebola velka kucharka ani pekarka, ale odkedy ma dcerka (4.5) diagnostikuvanu celiakiu, tak ma varenie aj pecenie zacalo nesmierne bavit! a myslim, ze kolace z bzl muky su chutovo ovela lepsie ako klasicke ;)