Bezlepkový pudingoš

Autor receptu: monikah

Tento recept som našla na Vareche ako pudingoš, ale ja som ho vyskúšala aj ako bezlepkový a môjmu synčekovi chutil. Je zaujímavý, len pre nás chutí lepšie z normálnej hladkej múky viac, ale to len preto , že sme naučený na to naše. Prajem dobrú chuť vám celiatici.

30 min minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Urobíme si kvások z mlieka, cukru a droždia. Pridáme múku rozmiešanú s práškom do pečiva, práškový cukor, 1/2vanilkový cukor, štipku soli, olej a zvyšné mlieko( ak sme nedali celé množstvo do kvásku) a vajce .( vajce som si najskôr rozmiešala ). NAJSKôR SA MA UROBIŤ PLNKA, ABY STAčILA VYCHLADNÚŤ!
  2. Plnka: Puding, mlieko, cukor rozmiešame a dáme variť( spravíme puding), pridáme 2 lyžice kakaa. Keď puding vychladne, tak vmiešame ešte Heru.
  3. Cesto nekysne, hneď ako ho spravíte nemá byť riedke, ale také, aby sa dalo s ním pracovať, rozdelí sa na 2 bochníky. Oba bochníky vyvaľkáte, potriete plnkou a zvyniete ako závin.Potom zvinuté záviny spletiete spolu, potriete maslom a dáte kysnúť do rúry pri 50.C asi 15 min. Po vykysnutí pečieme pri teplote 170-180 .c (elektrická rúra) asi 20 min.