Bezlepkový orechový závin
Bezlepkový orechový závin
Autor receptu: potravinarskavyrobaliana
20 porcií |
90 minút príprava |
15-20 minút na 180-190 °C |
Postup
- Pri príprave cesta postupujeme podľa návodu na obale Bakery mix: Kysnuté koláče. Na záver po zmiešaní všetkých surovín pridáme rozpustené maslo alebo olej, prípadne masť. Cesto krátko premiesime a necháme vykysnúť cca 20 minút.
- Vykysnuté cesto vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika, rovnomerne polejeme olejom a posypeme plnkou z mletých orechov a cukru. Stočíme do závinu a preložíme na papierom na pečenie vystlaný plech. Jemne potrieme olejom a prikryté fóliou necháme 15-20 minút podkysnúť.
- Orechový závin pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme 15-20 minút pri 180-190 °C dozlatista. Horúci závin môžeme potrieť vodou a necháme vychladnúť.