Jahodový zákusok
Bezlepkový krémeš s jahodami
Autor receptu: novalim
Najlepší, aký ste jedli. Taký je náš bezlepkový krémeš s jahodami, ktorý si môžete aj vy napiecť podľa nášho receptu.*
Presvedčíme vás, že pripraviť si domáce bezlepkové cesto je skutočne jednoduché a potom sa môžete pohrať s rôznymi
receptami. Jedným z nich je napríklad tento, ktorý je ako stvorený na jarné maškrtenie.
12 porcií |
60 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Bezlepkovú múku Promix PK špeciál, soľ, na kocky nakrájané studené maslo a tvaroh spolu premiešame a vypracujeme cesto, ktoré odložíme do chladničky na 3-4 hodiny, ideálne na noc.
- Dobre vychladené cesto rozdelíme na dve polovice, obe rozvaľkáme na ľahko pomúčenej pracovnej doske na rovnaké obdĺžniky a oba pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňoch asi 17 minút. Odporúčame na jednom obdĺžniku naznačiť rezy budúcich koláčikov, aby sa nám hotový krémeš ľahšie krájal.
- Na plnku povaríme jahody s kryštálovým cukrom do mäkka a prepasírujeme ich cez jemné sito. Plátky želatíny namočíme na 10 minút do studenej vody. Tvaroh, smotanu na šľahanie a práškový cukor vymiešame mixérom do nadýchaného krému. Želatínu vyžmýkame a na slabom ohni ju za stáleho miešania rozpúšťame v prepasírovaných jahodách (neprevárame). Dve lyžice tvarohovej plnky vmiešame do jahôd a potom celú zmes vylejeme späť do zvyšného tvarohového krému a dobre premiešame. Krém necháme v chlade, kým nezačne tuhnúť.
- Tuhnúci krém nanesieme na jeden plát upečeného cesta, prikryjeme ho plátom cesta s naznačenými rezmi a dáme do chladničky na pár hodín úplne stuhnúť. Bezlepkový krémeš s jahodami podávame posypaný práškovým cukrom a ozdobený jahodami.