Bezlepkový kakaový závin
Foto: potravinarskavyrobaliana
Závin z kysnutého cesta bez lepku, mäkučký a jednoduchý pre milovníkov kakaa a čokolády.
porcií
príprava
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
250 ml vlažné (alebo voda) |
|
15 g čerstvé |
|
50 g roztopené (alebo olej, bravčová masť) |
|
Plnka: | |
3 PL |
|
1 PL |
|
5-6 PL |
|
50 ml |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Cesto pripravíme podľa postupu na obale Bakery mix - recept na kysnuté koláče. Maslo, olej alebo bravčovú masť pridáme až na koniec po zmiešaní ostatných surovín a krátko premiesime. Cesto necháme cca 20 minút kysnúť.
- 2
Vykysnuté cesto potom rozvaľkáme na obdĺžnik. Rovnomerne polejeme olejom a posypeme kakaovou plnkou, ktorú pripravíme tak, že pudingový prášok, kakao a kryštálový cukor zmiešame v jednej miske.
- 3
Stočíme do závinu, okraje podložíme pod závin a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Zľahka potrieme olejom. Prikryté necháme pod potravinovou fóliou podkysnúť 15-20 minút na teplom mieste.
- 4
Pred pečením potrieme rozšľahaným vajcom. Upečieme pri teplote 180-190 °C 15-20 minút do zlatista. Po upečení môžeme potrieť vodou a necháme vychladnúť.
Tiež kakaový závin:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tešíme sa, že sme Vás inšpirovali. Aj nám veeeeľmi chutil :)