Bezlepkový kakaový závin
Bezlepkový kakaový závin

Bezlepkový kakaový závin

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 24. júla 2019. Komerčný recept.

Závin z kysnutého cesta bez lepku, mäkučký a jednoduchý pre milovníkov kakaa a čokolády.

20
porcií
90 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
300 g
50 g
1 ks
250 ml vlažné (alebo voda)
15 g čerstvé
50 g roztopené (alebo olej, bravčová masť)
Plnka:
3 PL
1 PL
5-6 PL
50 ml
Na potretie:
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto pripravíme podľa postupu na obale Bakery mix - recept na kysnuté koláče. Maslo, olej alebo bravčovú masť pridáme až na koniec po zmiešaní ostatných surovín a krátko premiesime. Cesto necháme cca 20 minút kysnúť.

  2. 2

    Vykysnuté cesto potom rozvaľkáme na obdĺžnik. Rovnomerne polejeme olejom a posypeme kakaovou plnkou, ktorú pripravíme tak, že pudingový prášok, kakao a kryštálový cukor zmiešame v jednej miske.

  3. 3

    Stočíme do závinu, okraje podložíme pod závin a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Zľahka potrieme olejom. Prikryté necháme pod potravinovou fóliou podkysnúť 15-20 minút na teplom mieste.

  4. 4

    Pred pečením potrieme rozšľahaným vajcom. Upečieme pri teplote 180-190 °C 15-20 minút do zlatista. Po upečení môžeme potrieť vodou a necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: