Bezlepkový kakaový závin
Bezlepkový kakaový závin
Autor receptu: potravinarskavyrobaliana
Závin z kysnutého cesta bez lepku, mäkučký a jednoduchý pre milovníkov kakaa a čokolády.
20 porcií |
90 minút príprava |
Postup
- Cesto pripravíme podľa postupu na obale Bakery mix - recept na kysnuté koláče. Maslo, olej alebo bravčovú masť pridáme až na koniec po zmiešaní ostatných surovín a krátko premiesime. Cesto necháme cca 20 minút kysnúť.
- Vykysnuté cesto potom rozvaľkáme na obdĺžnik. Rovnomerne polejeme olejom a posypeme kakaovou plnkou, ktorú pripravíme tak, že pudingový prášok, kakao a kryštálový cukor zmiešame v jednej miske.
- Stočíme do závinu, okraje podložíme pod závin a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Zľahka potrieme olejom. Prikryté necháme pod potravinovou fóliou podkysnúť 15-20 minút na teplom mieste.
- Pred pečením potrieme rozšľahaným vajcom. Upečieme pri teplote 180-190 °C 15-20 minút do zlatista. Po upečení môžeme potrieť vodou a necháme vychladnúť.