Bezlepkový jahodový koláč
Bezlepkový jahodový koláč

Bezlepkový jahodový chlebíček

novalim - fotkanovalim, 17. mája 2023. Komerčný recept.
Bezlepkový jahodový chlebíček
Foto: novalim

Bezlepkový jahodový chlebíček môžeme bez pochýb zaradiť medzi jednoduché a rýchle recepty, ktoré zvládne skutočne každý a nebude pri tom potrebovať ani žiadne špeciálne Zobraziť celý popisBezlepkový jahodový chlebíček môžeme bez pochýb zaradiť medzi jednoduché a rýchle recepty, ktoré zvládne skutočne každý a nebude pri tom potrebovať ani žiadne špeciálne kuchynské náradie. Je námetom, ako si upiecť ovocný koláč aj v čase, keď ešte žiadne ovocie nedozrieva – a síce, z lyofilizovaného ovocia.
Zdroj: www.novalim.sk

8-10 ks
porcií
50 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

1 bal.
3 ks
150 ml
1 hrsť (alebo iné mrazom sušené ovocie)
Na polevu:
cca 100 g
4-5 ks
1-2 PL (alebo mlieko)
1 ČL
Na ozdobu:
 čerstvá, lístky




Postup

  1. 1

    Tento jahodový chlebíček bez lepku je naozaj jednoduchý. Stačí vám balenie našej bezgluténovej bábovky v prášku a zopár prísad, ktoré máte s veľkou pravdepodobnosťou doma. Podľa návodu na obale bábovky pripravíme cesto – najprv v mise vyšľaháme celé vajcia do nadýchanej bledej peny. Potom do vajíčkovej zmesi postupne za stáleho miešania prilievame 150 ml oleja. Na túto zmes prisypeme jedno balenie bezgluténovej bábovky v prášku a gumenou varechou sypkú zmes zapracujeme do mokrej zmesi.

  2. 2

    Napokon pridáme lyofilizované jahody, ktoré jemne v prstoch podrvíme. Primiešame ich do cesta a cesto vlejeme do chlebíčkovej formy (papierovej alebo ak používate klasickú formu na pečenie, tú buď vystelieme papierom na pečenie alebo ju vytrieme tenkou vrstvou tuku a vysypeme bezlepkovou múkou).

  3. 3

    Bezlepkový jahodový chlebíček pečieme vo vopred rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 35-40 minút, kým je koláč na povrchu na dotyk pružný.

  4. 4

    Kým sa pečie, pripravíme si polevu. Preosejeme práškový cukor, pridáme citrónovú šťavu, vodu alebo mlieko a na prach rozmrvené mrazom sušené jahody a vymiešame do hladka. Touto polevou polejeme ešte horúci jahodový chlebíček, na povrchu ho ozdobíme kúskami ovocia a mätovými lístkami a necháme polevu plne zaschnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia