Bezlepkový jahodový chlebíček
Foto: novalim
Bezlepkový jahodový chlebíček môžeme bez pochýb zaradiť medzi jednoduché a rýchle recepty, ktoré zvládne skutočne každý a
nebude pri tom potrebovať ani žiadne špeciálne Zobraziť celý popisBezlepkový jahodový chlebíček môžeme bez pochýb zaradiť medzi jednoduché a rýchle recepty, ktoré zvládne skutočne každý a
nebude pri tom potrebovať ani žiadne špeciálne kuchynské náradie. Je námetom, ako si upiecť ovocný koláč aj v čase, keď ešte
žiadne ovocie nedozrieva – a síce, z lyofilizovaného ovocia.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 bal. |
|
3 ks |
|
150 ml |
|
1 hrsť (alebo iné mrazom sušené ovocie) |
|
Na polevu: | |
cca 100 g |
|
4-5 ks |
|
1-2 PL (alebo mlieko) |
|
1 ČL |
|
Na ozdobu: | |
|
|
čerstvá, lístky |
|
Postup
-
1
Tento jahodový chlebíček bez lepku je naozaj jednoduchý. Stačí vám balenie našej bezgluténovej bábovky v prášku a zopár prísad, ktoré máte s veľkou pravdepodobnosťou doma. Podľa návodu na obale bábovky pripravíme cesto – najprv v mise vyšľaháme celé vajcia do nadýchanej bledej peny. Potom do vajíčkovej zmesi postupne za stáleho miešania prilievame 150 ml oleja. Na túto zmes prisypeme jedno balenie bezgluténovej bábovky v prášku a gumenou varechou sypkú zmes zapracujeme do mokrej zmesi.
- 2
Napokon pridáme lyofilizované jahody, ktoré jemne v prstoch podrvíme. Primiešame ich do cesta a cesto vlejeme do chlebíčkovej formy (papierovej alebo ak používate klasickú formu na pečenie, tú buď vystelieme papierom na pečenie alebo ju vytrieme tenkou vrstvou tuku a vysypeme bezlepkovou múkou).
- 3
Bezlepkový jahodový chlebíček pečieme vo vopred rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 35-40 minút, kým je koláč na povrchu na dotyk pružný.
- 4
Kým sa pečie, pripravíme si polevu. Preosejeme práškový cukor, pridáme citrónovú šťavu, vodu alebo mlieko a na prach rozmrvené mrazom sušené jahody a vymiešame do hladka. Touto polevou polejeme ešte horúci jahodový chlebíček, na povrchu ho ozdobíme kúskami ovocia a mätovými lístkami a necháme polevu plne zaschnúť.
Tiež jahodový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu