Bezlepkový čokoládový koláč
Foto: altyn
Kúpil som ryžovú múku a doma som zistil, že je vhodná na koláče. Tak som hľadal na internete a jeden som našiel a upiekol. Zobraziť celý popisKúpil som ryžovú múku a doma som zistil, že je vhodná na koláče. Tak som hľadal na internete a jeden som našiel a upiekol. Všetkým chutil, tak ak sa rozhodnete ho vyskúšať, verím, že bude chutiť aj Vám.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pridávam foto múky, aby bezlepkáči vedeli, ktorú múku som to kúpil. Čokoládu rozpustíme nad parou, pridáme maslo a rozmiešame. Necháme vychladnúť.
-
2
Bielky vyšľaháme do tuha. Potom pridáme cukor a znova vyšľaháme.
- 3
Preosiatu ryžovú múku s kypriacim práškom a štipkou soli vmiešame do roztopenej čokolády a dobre vymiešame, aby neboli hrudky. Zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov.
- 4
Nalejeme do tortovej formy s priemerom 25 cm, na dno ktorej sme dali papier na pečenie.
- 5
Pečieme na 180 °C asi 30 minút. Po dopečení necháme vychladnúť a potom posypeme podľa chuti práškovým cukrom a kakaom. Ja som neposypal a bolo to dobré aj tak.
Tiež čokoládový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Ďakujem. Áno, dobrota to je, len som chcel posunúť dobrý recept práve tým ktorí obyčajnú múku nemôžu. A túto som kúpil v Bille, bežný obchod, netreba sa naháňať po špeciálnych obchodoch. :-)))
Na teba som myslel keď som sa rozhodoval či si recept uložím len pre seba alebo ho zverejním. Dúfal som že sa ti bude páčiť. Môžeš ubrať cukor, aj ja nabudúce dám menej. Aj tak bude dosť sladké. A nad maffinami som tiež rozmýšľal ale nemal som košíčky a chcel som sa vyhnúť následnému umývaniu... Lenivosť zvíťazila:-)))
Ďakujem za pochvalu :-)))
Ďakujem, pečiem len občas, keď čakám návštevníkov. Sladké moc nemusím, ale tento krát som mal chuť, takže aby som mohol aj ja si dať, urobil som takto, bezlepkovo. No a ušiel sa mi jeden kúsok... :-)))