Bezlepkový čokoládový koláč

Bezlepkový čokoládový koláč

Autor receptu: altyn

Kúpil som ryžovú múku a doma som zistil, že je vhodná na koláče. Tak som hľadal na internete a jeden som našiel a upiekol. Všetkým chutil, tak ak sa rozhodnete ho vyskúšať, verím, že bude chutiť aj Vám.

30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pridávam foto múky, aby bezlepkáči vedeli, ktorú múku som to kúpil. Čokoládu rozpustíme nad parou, pridáme maslo a rozmiešame. Necháme vychladnúť.
  2. Bielky vyšľaháme do tuha. Potom pridáme cukor a znova vyšľaháme.
  3. Preosiatu ryžovú múku s kypriacim práškom a štipkou soli vmiešame do roztopenej čokolády a dobre vymiešame, aby neboli hrudky. Zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov.
  4. Nalejeme do tortovej formy s priemerom 25 cm, na dno ktorej sme dali papier na pečenie.
  5. Pečieme na 180 °C asi 30 minút. Po dopečení necháme vychladnúť a potom posypeme podľa chuti práškovým cukrom a kakaom. Ja som neposypal a bolo to dobré aj tak.