Bezlepkový čokoládový koláč
Bezlepkový čokoládový koláč
Autor receptu: altyn
Kúpil som ryžovú múku a doma som zistil, že je vhodná na koláče. Tak som hľadal na internete a jeden som našiel a upiekol.
Všetkým chutil, tak ak sa rozhodnete ho vyskúšať, verím, že bude chutiť aj Vám.
30 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Pridávam foto múky, aby bezlepkáči vedeli, ktorú múku som to kúpil. Čokoládu rozpustíme nad parou, pridáme maslo a rozmiešame. Necháme vychladnúť.
- Bielky vyšľaháme do tuha. Potom pridáme cukor a znova vyšľaháme.
- Preosiatu ryžovú múku s kypriacim práškom a štipkou soli vmiešame do roztopenej čokolády a dobre vymiešame, aby neboli hrudky. Zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov.
- Nalejeme do tortovej formy s priemerom 25 cm, na dno ktorej sme dali papier na pečenie.
- Pečieme na 180 °C asi 30 minút. Po dopečení necháme vychladnúť a potom posypeme podľa chuti práškovým cukrom a kakaom. Ja som neposypal a bolo to dobré aj tak.