Bezlepkový chlieb

Bezlepkový chlieb s medvedím cesnakom

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

V období medvedieho cesnaku je toto pastva pre chuťové poháriky. Chlebík je nenáročný a pokojne medvedieho cesnaku môžete pridať podľa chuti aj viac.* V ceste aj na povrchu robia oriešky tiež príjemnú chuť.

12
porcií
20 (+ kysnutie) minút
príprava
35 minút
na 220/180 °C

Postup

  1. V 100 ml vlažnej vody rozmiešame cukor a droždie a necháme vzísť kvások.
  2. Do kuchynského robota dáme Bread mix white, soľ, nakysnutý kvások z droždia, zvyšnú vodu a vypracujeme cesto. Nakoniec pridáme nasekané orechy a premiešame. Necháme kysnúť 60 minút.
  3. Polovicu cesta rozotrieme do silikónovej formy na chlieb, posypeme nasekaným medvedím cesnakom, petržlenovou vňaťou a rozotrieme druhú polovicu cesta. Necháme ešte podkysnúť 20 minút. Pred pečením potrieme olivovým olejom a posypeme orechmi.
  4. Na dno rúry vložíme menší plech a rúru vyhrejeme na 220 °C. Chlieb vložíme do rúry a do spodného plechu nalejeme cca 250 ml vriacej vody a pečieme 10 minút. Potom spodný plech vytiahneme, teplotu znížime na 180 °C a dopečieme 25 minút.