Bezlepkový chlebík so sušenými paradajkami a olivami fotorecept

nika8 - fotkanika8, 29. mája 2014
Bezlepkový chlebík so sušenými paradajkami a olivami (fotorecept)
Foto: nika8

Ide o Schar recept na olivové chlebíčky. Skúšala som to tentokrát upiecť ako chlebík, resp. väčšiu bagetu. Múka Schar "Mix it! Universal" patrí medzi novšie múky a je možné ju dostať tiež na predpis (info pre celiatikov). Nám veľmi chutia, verím, že budú aj vám. :)

30 minút
príprava
15 minút
na 230 °C

Suroviny

300 g
1 PL
200 ml vlažná
15 g
1 ČL
1/2 ČL
 (nahrubo posekané)
 (nakrájané)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku dáme do misky. Čerstvé droždie rozpustíme v teplej vode. Rozpustené droždie a cukor zmiešame s múkou. Necháme 10 min. odpočívať. Pridáme soľ a olej. Miesime cca 5 min. na vláčne cesto. Do cesta zamiešame sušené paradajky, olivy - príp. len jedno z toho, podľa chuti a vypracujeme žemle, bagetu, príp. chlebík.

    Bezlepkový chlebík so sušenými paradajkami a olivami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Necháme vykysnúť. Ja nechávam kysnúť v rúre pri 40 C cca 20 min. Vykysnuté pečivo potrieme vajíčkom a môžme posypať semienkami.

    Bezlepkový chlebík so sušenými paradajkami a olivami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rúru vyhrejeme na 230 C. Pečivo pečieme v strednej polohe rúry 15-20 min.

    Bezlepkový chlebík so sušenými paradajkami a olivami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Necháme vychladnúť a môžme konzumovať.

    Bezlepkový chlebík so sušenými paradajkami a olivami (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

heliana
super receptík, tiež posúvam mamke. Z múky schar sme ešte nepiekli, vlastne o nej ani nevieme, zatiaľ len z Promixu. Takže 2x vďaka aj za tip.
nika8
nie je zac. Som rada, ze sa paci, dufam, ze bude aj chutit.
Mne osobne sa s mukou Schar pracuje lepsie, ale ani Promix nie je zla. Obcas kombinujem, ale chlebovu pouzivam len Schar Mix B :)