Bezlepkové slané slimáky

Bezlepkové slimáky s pestom z medvedieho cesnaku

Autor receptu: celiakiasmagdalenou

17 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do preosiatej múky spravíme jamku a do nej nalejeme 100 ml mlieka, pridáme droždie, zasypeme cukrom.
  2. Keď vzíde kvások, dolejeme zvyšné mlieko, pridáme vajce, soľ, roztopené maslo a vypracujeme cesto.
  3. Cesto necháme prikryté cca hodinu odpočívať na teplom mieste.
  4. Potom ho vyvaľkáme, plát natrieme hotovým pestom z medvedieho cesnaku (kto nemá pesto, naseká lístky medvedieho cesnaku, zmieša s maslom a nadrobno postrúhaným syrom).
  5. Plát zrolujeme a vykrajujeme trojuholníky.
  6. Položíme ich na plech, potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňoch cca 17 minút.