Bezlepkové slané slimáky
Bezlepkové slimáky s pestom z medvedieho cesnaku
Autor receptu: celiakiasmagdalenou
Postup
- Do preosiatej múky spravíme jamku a do nej nalejeme 100 ml mlieka, pridáme droždie, zasypeme cukrom.
- Keď vzíde kvások, dolejeme zvyšné mlieko, pridáme vajce, soľ, roztopené maslo a vypracujeme cesto.
- Cesto necháme prikryté cca hodinu odpočívať na teplom mieste.
- Potom ho vyvaľkáme, plát natrieme hotovým pestom z medvedieho cesnaku (kto nemá pesto, naseká lístky medvedieho cesnaku, zmieša s maslom a nadrobno postrúhaným syrom).
- Plát zrolujeme a vykrajujeme trojuholníky.
- Položíme ich na plech, potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňoch cca 17 minút.