Parmezánové guľôčky

Bezlepkové parmezánové guľôčky do polievky

Autor receptu: novalim

Dobrá správa pre milovníkov polievok. Recept na bezlepkové parmezánové guľôčky do polievky sa vám bude určite páčiť.* Raz ich napečiete a vedzte, že to určite zopakujete. Naša dávka vám vystačí na dva plechy guličiek. Skladovať ich môžete v uzatvárateľnej sklenenej nádobe aj niekoľko dní až týždňov.

10-12
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Vodu a maslo (tuk) dáme do stredne veľkého hrnca a zahrievame, až kým sa tuk úplne nerozpustí a zmes nezačne vrieť. Potom do nej prisypeme múku Promix UNI a varechou rýchlo miešame. Cesto sa spojí dokopy, vznikne mazľavá a lepkavá guľa, ktorá sa odpaľuje od dna hrnca. Hrniec odstavíme z ohňa a primiešame varechou strúhaný parmezán, mleté biele korenie a mletý muškátový oriešok. Túto zmes necháme úplne vychladnúť.
  2. Rúru dáme rozohriať na 220 stupňov a pripravíme si plech s papierom na pečenie. Do vychladnutej zmesi po jednom zašľaháme celé vajcia, až kým nevznikne hladká kaša. Túto dáme do zdobiaceho vrecka s okrúhlou špičkou (priemer 0,5 cm, alebo z vrecka odstrihneme malý kúsok, aby vznikol otvor s priemerom 0,5 centimetra).
  3. Na plech vystlaný papierom nanášame malé bodky, o niečo väčšie ako hrášok. Plech pokropíme vodou. Dáme piecť na 17-20 minút, kým sú guľôčky upečené pekne do zlatohneda. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Dobre upečené parmezánové guľôčky do polievky môžeme uskladniť v sklenenej uzatvárateľnej nádobe.