Bezlepkové oškvarkove pagačiky

dada1 - fotkadada1, 15. augusta 2013
Bezlepkové oškvarkove pagačiky
Foto: dada1

Ja som najskôr vyskušala s polovičnej dávky a môžem povedať že pagačiky su výborne.

25
porcií
40 minút
príprava
15 minút
na 180/190 °C

Suroviny

200 g
200 g
125 ml (alebo jogurt)
25 g
2
250 g
250 ml
1,5 ČL
1,5 ČL




Postup

  1. 1

    Kvasnice rozmrvíme, zasypeme kryštálovým cukrom a zalejeme vlažným mliekom a necháme vykysnúť. Do misky dáme múku, kyslú smotanu a vajíčko, polovicu oškvarkov, olej, soľ a korenie.

  2. 2

    Vykysnutý kvások vlejeme do zmesi aj so zvyškom mlieka a zamiesime tuhé cesto. Cesto som mala redšie tak som pridala ešte trošku múky na ucelenie...necháme vykysnúť, rozvaľkáme ho na hrúbku 1 cm a po celej ploche naň rozložíme zvyšok oškvarkov.

  3. 3

    Cesto preložíme 2–krát na seba a necháme znovu vykysnúť, ešte raz cesto rozvaľkáme a preložíme a znovu rozvaľkáme na hrúbku 1,5 cm a vykrajujeme pagáčiky. Povrch potrieme vajíčkom.

    Bezlepkové oškvarkove pagačiky - obrázok 3
  4. 4

    Prajem dobrú chuť :)

    Bezlepkové oškvarkove pagačiky - obrázok 4

Diskusia k receptu

luss44
pagáčiky máš krásne a vyzerajú chutne, prekladané robím aj ja. z bezlepkovej múky som ešte nikdy nepiekla
dada1
Ďakujem. Trošku som mala obavy z toho cesta ako mi vykysne ale na prvý krat mi vyšlo ceto uplne super :)
elisticka
@dada1 dnes som robila tieto tvoje pagaciky su vyborne len som nevedela kolko oleja dat .. v surovinych nie je a v priprave cesta ano... ale inak chutne pagaciky robila som vnucikovi a dcere ked nemozu ine slane... dakujem za receptik :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia