Bezlepkové opekance

Bezlepkové opekance s tvarohom a orechami

Autor receptu: novalim

Opekance, pampúchy či bobáľky - každý má pre ne iný názov, no všetci sa isto zhodneme, že je to obľúbené hlavné jedlo na sladko.* Náš dnešný recept je ale oveľa jednoduchší ako tie z kysnutého cesta. Stačí si rýchlo a jednoducho pripraviť knedľu z našej bezgluténovej zmesi a opiecť ju na masle. Posypané tvarohom a chrumkavými opraženými orechami chutili bezlepkové opekance naozaj fantasticky.

2-3
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Podľa návodu na obale si pripravíme knedľu. Po uvarení ju necháme mierne vychladnúť a potom nakrájame na kúsky veľké 2-3 cm.
  2. Tie opekáme na rozpálenom masle do zlatista. Ku koncu opekania pridáme nasekané orechy a minútku opražíme do chrumkava spolu s knedľou. Ak sa nám zdajú opekance suché, môžeme počas opekania pridať ešte maslo.
  3. Hotové opekance vložíme do misky, posypeme tvarohom a na vrch dáme trochu lekváru. Podľa chuti môžeme ešte posypať práškovým cukrom.