Bezlepkové lievance
Bezlepkové lievance s jogurtom a medom
Autor receptu: novalim
Sladké raňajky máme radi. Hlavne cez víkend, keď si ich môžeme v pokoji vychutnať aj s dobrou kávičkou alebo čajom.* Poslúžia
ale dobre aj ako sladký obed cez týždeň. Vy, ktorí chystáte denne deťom bezlepkové obedy do krabičky, tento recept oceníte
najviac. A predovšetkým ho ocenia vaše ratolesti, keď si otvoria obedárik a v ňom nájdu mäkučké voňavé lievančeky. Tentokrát
s jogurtom a medom.
20 ks porcií |
15 (+ kysnutie) minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Do misy vsypeme obsah vrecka Lievance, pridáme štipku soli a zalejeme vodou. Vymiešame metličkou alebo elektrickým šľahačom na hladké mierne husté cesto.
- Do cesta teraz rozmrvíme droždie a zľahka premiešame. Prikryjeme čistou utierkou a necháme kysnúť - ideálne na teplom mieste asi 30 minút.
- Každú jamku na lievancovej panvici potrieme kokosovým olejom a panvicu rozpálime. Cesto nalievame žufankou na panvicu a na miernej teplote opekáme z každej strany do zlatista.
- Jogurt nanášame na lievance, polejeme medom a posypeme škoricou. Podávame spolu s drobným ovocím. Prípadne jogurt, med a škoricu zmiešame vopred dohromady.