Bezlepkové lievance

Bezlepkové lievance s jogurtom a medom

Autor receptu: novalim

Sladké raňajky máme radi. Hlavne cez víkend, keď si ich môžeme v pokoji vychutnať aj s dobrou kávičkou alebo čajom.* Poslúžia ale dobre aj ako sladký obed cez týždeň. Vy, ktorí chystáte denne deťom bezlepkové obedy do krabičky, tento recept oceníte najviac. A predovšetkým ho ocenia vaše ratolesti, keď si otvoria obedárik a v ňom nájdu mäkučké voňavé lievančeky. Tentokrát s jogurtom a medom.

20 ks
porcií
15 (+ kysnutie) minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do misy vsypeme obsah vrecka Lievance, pridáme štipku soli a zalejeme vodou. Vymiešame metličkou alebo elektrickým šľahačom na hladké mierne husté cesto.
  2. Do cesta teraz rozmrvíme droždie a zľahka premiešame. Prikryjeme čistou utierkou a necháme kysnúť - ideálne na teplom mieste asi 30 minút.
  3. Každú jamku na lievancovej panvici potrieme kokosovým olejom a panvicu rozpálime. Cesto nalievame žufankou na panvicu a na miernej teplote opekáme z každej strany do zlatista.
  4. Jogurt nanášame na lievance, polejeme medom a posypeme škoricou. Podávame spolu s drobným ovocím. Prípadne jogurt, med a škoricu zmiešame vopred dohromady.