Bezlepkové gaštanovo-šľahačkové rezy fotorecept

katherinkatka - bez fotkykatherinkatka, 11. júla 2011

Piškótové cesto s gaštanovým pyré a šľahačkou s kúskami čokolády.

30-35 minút
na 180-190 °C

Suroviny

Cesto:
200 ml
200 g
5 ks
200 g
300 g
6 g
Plnka:
1 ks
300 ml
250 g
5 PL
250 g
1 PL
1 ks
1 ks
150 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Zmäknuté maslo s cukrom si vyšľaháme, pridáme žĺtka a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Dáme upiecť na plech vystlaným papierom na pečenie.

    Bezlepkové gaštanovo-šľahačkové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zo zlatého klasu, mlieka a cukru uvaríme puding. Necháme vychladnúť. Pridáme maslo, gaštanové pyre a rum. Vymiešame na krém.

    Bezlepkové gaštanovo-šľahačkové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na upečený vychladnutý plát nanesieme krém.

    Bezlepkové gaštanovo-šľahačkové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z mlieka, vanilkového cukru, smeta-fixu (stužovača šľahačky) a šľahačky v prášku vyšľaháme šľahačku. Nanesieme na gaštanový krém. Môžeme ozdobiť hoblinkami čokolády.

    Bezlepkové gaštanovo-šľahačkové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po ztuhnutí pokrájame na rezy.

    Bezlepkové gaštanovo-šľahačkové rezy (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

zuzka193
Z gaštanového pyré som ešte nikdy nič nerobila, ukladám si recept a určite vyskúšam.
cica2
krásne rezy a určite aj dobručké!:)
evanaaa
Škoda že to pyré obsahuje cukor, nikto ho nevyrába bez, hneď by som si takýto dezert upiekla. ( Ináč, mne tam vadí aj tá rumová príchuť). Jedine, že by som si sama najprv pyré uvarila a až potom použila.
noemi76
Ahoj, v potrebnych surovinach na cesto pises mlieko. V postupe nie je uvedené. Kedy ho treba pridat do cesta? Dakujem, chcem kolacik vyskusat.
babicka62
Ja by som Ti chcela len veľmi poďakovať za bezlepkové recepty, ktoré som na Tvojej stránke našla. Veľmi mi rozšírili možnosti uvariť či upiecť pre naše 4 bezlepkové vnúčence nejakú super ňamku. Už sa teším, že až zasa po dlhšej dobe prídu prekvapím ich nejakou dobrou ňamkou. Držte mi prosím všetci palce v bezlepke som začiatočník :-).
Ešte raz ďaka za Tvoju bezlepkové recepty.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia