Bezlepkové cviklové cestoviny

Bezlepkové cviklové cestoviny

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

90 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ošúpanú cviklu nakrájame na malé kúsky a v miske zmiešame s lyžicou olivového oleja. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C na plechu vystlanom papierom na pečenie cca 30 minút alebo kým cvikla nie je mäkká. Necháme ju vychladnúť. Pripravíme si pyré vymixovaním vychladnutej upečenej cvikly spolu s octom a vodou.
  2. Do kuchynského robota nasypeme Universal mix Liana, soľ, korenie, vajcia, olivový olej a cviklové pyré. Vypracujeme hladké cesto, ktoré prenesieme na pomúčenú dosku. Cesto premiesime, vytvarujeme do bochníka, obalíme fóliou a necháme 60 minút odležať.
  3. Cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme, nakrájame požadovaný tvar cestovín, ktoré necháme obschnúť približne 15 minút a uvaríme v osolenej vriacej vode. Uvarené scedíme a pokvapkáme olivovým olejom.