Bezlepkové buchty (fotorecept)
Autor receptu: katherinkatka
Dlho som hladala recept na bezlepkové domáce buchty, ktoré robieva z klasickej múky moja babka. Nakoniec som ho našla v knihe B. A. Cichańskej, a trošku prispôsobila...
28 porcií |
30 minút príprava |
30 minút na 250 °C |
Postup
- pripravíme si potrebné suroviny (ja som robila tvarohove s malinami a orechové) podľa toho si treba vybrať suroviny napr. môžu byť aj makove....
- 1. Nalejme si do pohára mlieko ohrejeme v mikrovlnke a rozdrobíme do neho kvasnice s 2 PL cukru, necháme vykvasiť.
2. Necháme na šporáku rozpustiť maslo alebo Heru (ja niekedy dávam polovičku z každého sú jemnejšie)
3. Medzitým si pripravíme cesto z múky+vajíčka+zvýšný cukor
Na obrázku od šálky po misku....
- Zľava do prava
Zo surovín z predchádzajúceho bodu sme vypracovali cesto. Dobre vypracované je ak sa nelepí na misku. Ak treba pridáme viac múky. Necháme chvíľu odpočinúť. Medzitým si zmiešame tvaroh + žĺtok+ vanilínový cukor a maliny.
- Z cesta vytvaruje na ruke placku, ak sa prilepuje posypeme múkou. Do stredu placky dáme tvaroch a na to dve maliny. (ak dávame orechy - treba spariť mlieko s cukrom a orechami - ďalší postup je ako u tvarohu)
Zvynieme na guličku.
- Poukladáme na plech vystlatí papierom na pečienie.
Fotorecept je z polovičnej dávky, vyjde ich približne 14, z celej dávky 28 buchiet. Upečime do zlatova.
- a je hotovo. tu je foto orechových