Bezlepková torta z mandľovej múky

babickinazahrada - fotkababickinazahrada, 9. februára 2017
Bezlepková torta z mandľovej múky
Foto: Babickinazahrada

Torta bez lepku, ktorá chutí výnimočne? Takáto je presne táto bezlepková torta z mandľovej múky. Jednoduchá príprava, nenáročné suroviny, kvalitné ovocie a skvelá torta Zobraziť celý popisTorta bez lepku, ktorá chutí výnimočne? Takáto je presne táto bezlepková torta z mandľovej múky. Jednoduchá príprava, nenáročné suroviny, kvalitné ovocie a skvelá torta je na svete!

5
porcií
20 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
90 g najemno pomleté
1 ČL
3 ks
90 g
Plnka:
250 g
200 g
1-2 PL
štipka
podľa chuti
Čokoládová poleva:
80 g
1 PL
50 ml




Postup

  1. 1

    Žĺtky vyšľaháme s cukrom, vmiesime ostatné prísady a nakoniec zľahka primiešame z bielkov ušľahaný sneh. Cesto vylejeme do vymastenej formy a pečieme pri 180 °C cc 30-35 minút.

  2. 2

    Mascarpone zmiešame s vyšľahanou šľahačkou, jemne osladíme a dochutíme vanilkou.

  3. 3

    Po vychladnutí korpus rozkrojíme, naplníme 2/3 plnky a jahodami. Povrch torty potrieme zvyšnou plnkou. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou - v horúcej smotane rozpustíme čokoládu, pridáme maslo a dobre premiešame. Ja som použila malú tortovú formu s priemerom 20 cm, do väčšej odporúčam množstvo surovín zdvojnásobiť.

Diskusia k receptu