Foto: Babickinazahrada
Torta bez lepku, ktorá chutí výnimočne? Takáto je presne táto bezlepková torta z mandľovej múky. Jednoduchá príprava, nenáročné suroviny, kvalitné ovocie a skvelá torta Zobraziť celý popisTorta bez lepku, ktorá chutí výnimočne? Takáto je presne táto bezlepková torta z mandľovej múky. Jednoduchá príprava, nenáročné suroviny, kvalitné ovocie a skvelá torta je na svete!
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
90 g najemno pomleté |
|
1 ČL |
|
3 ks |
|
90 g |
|
Plnka: | |
250 g |
|
200 g |
|
1-2 PL |
|
štipka |
|
podľa chuti |
|
Čokoládová poleva: | |
80 g |
|
1 PL |
|
50 ml |
|
Postup
-
1
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, vmiesime ostatné prísady a nakoniec zľahka primiešame z bielkov ušľahaný sneh. Cesto vylejeme do vymastenej formy a pečieme pri 180 °C cc 30-35 minút.
- 2
Mascarpone zmiešame s vyšľahanou šľahačkou, jemne osladíme a dochutíme vanilkou.
- 3
Po vychladnutí korpus rozkrojíme, naplníme 2/3 plnky a jahodami. Povrch torty potrieme zvyšnou plnkou. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou - v horúcej smotane rozpustíme čokoládu, pridáme maslo a dobre premiešame. Ja som použila malú tortovú formu s priemerom 20 cm, do väčšej odporúčam množstvo surovín zdvojnásobiť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu