Jablková torta
Jablková torta

Bezlepková perníková torta s jablkami a mascarpone šľahačkou videorecept

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 25. novembra 2020. Komerčný recept.
20 minút
na 180 °C

Videopostup

Suroviny

Korpus:
120 g (múčna bezglutenová zmes na perníky a medovníky)
120 g
4 ks
4 PL
Jablková plnka:
800 g očistené
300 ml
2 bal.
2 bal.
Mascarpone šľahačka:
150 ml
1-2 PL
1 bal.
250 g
4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Korpus: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne prišľaháme cukor, žĺtky a olej. Nakoniec ručne vmiešame Fine mix Liana.

  2. 2

    Formu s priemerom 25 cm vystelieme papierom na pečenie a vlejeme do nej cesto. Pečieme na 180 °C cca 20 minút.

  3. 3

    Jablková plnka: Očistené jablká nakrájame na kocky, zmiešame s kryštálovým a škoricovým cukrom, podlejeme 100 ml vody a dusíme do mäkka. V 200 ml vody rozmiešame Zlaté krémy Liana a za stáleho miešania prilejeme k jablkovej zmesi. Chvíľu povaríme a necháme mierne vychladnúť.

  4. 4

    Z vychladnutého korpusu stiahneme papier na pečenie a korpus vrátime naspäť do formy. Ešte teplú jablkovú zmes nalejeme na korpus, necháme úplne vychladnúť a vložíme do chladničky.

  5. 5

    Mascarpone šľahačka: V mlieku vyšľaháme Šľahačkové potešenie spolu s cukrom, pridáme vaječný likér a mascarpone. Mascarpone šľahačku natrieme na stuhnutú jablkovú plnku a vrátime naspäť do chladničky. Ozdobíme zvyšnou šľahačkou a sušenými kvetmi.

Diskusia k receptu